Μετά την πρώτη Ομαδική Δοκιμασία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου και στο θρυλικό βαγόνι-εστιατόριο του «Orient Express», στο επεισόδιο της Πέμπτης (19/5) στο MasterChef και στη δεύτερη ημέρα αυτής της διήμερης Ομαδικής Δοκιμασίας, οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τις δυο ομάδες σε ένα διαφορετικό ειδυλλιακό σκηνικό, στην πανέμορφη Λίμνη Νευρόπολης.

Οι δυο ομάδες έχουν ήδη σχηματιστεί και έτσι παρέμειναν και σε αυτή τη δοκιμασία. Η μπλε ομάδα, με αρχηγό την Καλλιόπη Μπεζαντέ και η κόκκινη ομάδα, με αρχηγό την Ελπίδα Μορφούλη, γνωρίζουν πως τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί και όλα μπορούν να ανατραπούν.

Η διαφορετική ομαδική δοκιμασία σε… πρωτόγονες συνθήκες!

Αυτή τη φορά, κάθε ομάδα κλήθηκε να ετοιμάσει τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας, με διαφορετικό υλικό να πρωταγωνιστεί στο καθένα.

Η δοκιμασία, ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολη, αφού οι δυο ομάδες έπρεπε να αποδείξουν πόσο εύκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και να προσαρμόσουν τις ιδέες και τις τεχνικές τους σε συνθήκες απουσίας ηλεκτρικών συσκευών.

Είχαν βέβαια κάρβουνα, αλλά και γκάζι ενώ κάποιοι παίκτες όπως ο Νικήτας πρότειναν φόρτιση σε λεμόνι ενώ η Καλλιόπη σε ντομάτα σύμφωνα με τα όσα είχαν δει στο Tik Tok!

Κορυφαία στιγμή η μίμηση του Πάνου, που έκανε την Καλλιόπη να γκρινιάζει!

«Τι ζητάμε ταυτόχρονα; Τα πιάτα που θα φτιάξετε να είναι του επιπέδου που βρισκόμαστε, που βρίσκεστε… στους έξι του φετινού MasterChef», είπε στους παίκτες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Πάνο Ιωαννίδη να δίνει περαιτέρω οδηγίες.

Οι δύο ομάδες έπρεπε να φτιάξουν τρία κυρίως πιάτα. Στο κάθε πιάτο έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Η πρώτη κατηγορία περιελάμβανε λαχανικά και ρίζες, η δεύτερη κατηγορία μανιτάρια και η τρίτη κυνήγι. Κάθε ομάδα θα έπρεπε να φτιάξει εννέα διαφορετικά πιάτα μέσα σε δύο ώρες.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι έρχεται μια μεγάλη ανατροπή, αφού με μια νέα δοκιμασία ένας από τους παίκτες της νικήτριας ομάδας θα περάσει απευθείας στην τελική τετράδα, αφήνοντς να εννοηθεί ότι δεν υπάρξει αποχώρηση στο αποψινό επεισόδιο.

Η δοκιμασία ξεκίνησε και φυσικά οι κριτές έπιασαν το κους κους. Αρχικά θυμήθηκαν την περσινή εξωτερική δοκιμασία στην Πάρνηθα που οι παίκτες κουβάλησαν στην πλάτη τους τον εξοπλισμό.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέφερε το αγαπημένο του εστιατόριο έξω από το Μπιλμπάο περιγράφοντας μία κουζίνα χωρίς ηλεκτρικό μόνο με κάρβουνο.

Στην κόκκινη ομάδα πάντως με την Ελπίδα αρχηγό, ο Χριστόφορος έπαθε γκρίνια καθώς ανέλαβε να κάνει χειροποίητα ζυμαρικά και νευρίασε όταν η Ελπίδα επανέλαβε ότι αν υπάρχει αμφιβολία για κάτι να της το πουν.

«Μου έρχεται να πω στο ζυμάρι άντε στο δι… λο κι εσύ, θα πάω να αράξω στη λίμνη» είπε ο παίκτης.

Ο Πανούλης πάντως δεν τα πήγε καλά με τη ζέστη και φόρεσε μια βρεμένη πετσέτα στο κεφάλι του για να προφυλαχτεί την ίδια στιγμή που οι κριτές έκαναν ανάλυση της ομορφιάς για το τοπίο, έψαχναν τραγούδια για μαργαρίτες και τελικά πήγαν για τσίπουρα!

«Οργίασε» η φύση

Δεν πρέπει να πέρασαν πολύ όμορφα κριτές, συνεργείο και παίκτες του MasterChef στην εξωτερική δοκιμασία δίπλα στη λίμνη καθώς έπεφτε ο ήλιος.

Ο λόγος; Τα άπειρα έντομα και κυρίως κουνούπια που όπως είναι φυσικό υπάρχουν σε τέτοια μέρη και δρουν πιο έντονα όσο πέφτει το φως.

Ειδικά όταν η Ελπίδα έδωσε το τελευταίο πιάτο του επεισοδίου σμήνη από έντομα πετούσαν γύρω από τα κεφάλια των σεφ και ειδικά στα κοντινά τους πλάνα, αυτό φαινόταν ξεκάθαρα.

Όπως είναι λογικό ορισμένα θα βρέθηκαν να κινούνταν κοντά και γύρω στα πιάτα και ο Πάνος Ιωαννίδης έκανε κάποια στιγμή μία κίνηση να απομακρύνει προφανώς κάποιο από το πιάτο που είχε μπροστά του.

Για ποιον λόγο τα… έμπηξε η Ελπίδα;

Δεύτερο μέρος ομαδικής δοκιμασίας στο MasterChef, με αρχηγό της κόκκινης ομάδας την Ελπίδα.

Λίγο πριν τη δοκιμασία, η επίδοξη σεφ που επέλεξε ως κύριο πιάτο τη φραγκόκοτα, δεν μπόρεσε να… συγκρατήσει τα δάκρυά της!

«Έχω να μαγειρέψω φραγκόκοτα δε θέλω να πω από το… 2010, αλλά νομίζω ότι είναι από το 2010» δήλωσε αρχικά, με τον δημοσιογράφο να τη ρωτάει που θα αφιερώσει το συγκεκριμένο πιάτο. Τότε η διαγωνιζόμενη δάκρυσε, λέγοντας ότι το αφιερώνει στον πατέρα της.

«Εκεί που λες τελειώνουν τα κλάματα… Είναι αφιερωμένο στον μπαμπάκο μου, στην τεράστια για μένα προσπάθεια που έχω κάνει για να είμαι εδώ… αγαπώ πολύ την οικογένεια μου και μου έχουν λείψει υπερβολικά. Αυτό σήμερα είναι όλο αφιερωμένο!», είπε στην κάμερα φανερά συγκινημένη.

Καλλιόπη: Εξηγεί γιατί δεν έκανε παρέα με τις γυναίκες του MasterChef 2022

Η τελευταία ομαδική δοκιμασία, στην οποία πέρασε υπέροχα μαζί με τους συμπαίκτες της, στάθηκε αφορμή για την Καλλιόπη να εξομολογηθεί τον λόγο που δεν έκανε παρέα με τις γυναίκες του MasterChef.

Η παίκτρια του διαγωνισμού είπε στην κάμερα ότι συζητούσε με τον Γιάννο και τον Δημήτρη για τον «έξω κόσμο» περισσότερο και ότι δεν ήταν τόσο κοντά με τα κορίτσια του MasterChef γιατί δεν την ενδιέφεραν τα γυναικεία θέματα περί καλλωπισμού και ομορφιάς, χωρίς ωστόσο να κρίνει κανέναν για τα δικά του γούστα.