«Ρε Μαρτίκα, εσύ πώς είδες τα πράγματα στο συμβούλιο;» ρώτησαν οι Μαχητές μετά την επιστροφή τους στην καλύβα τον υποψήφιο προς αποχώρηση κι εκείνος το χαρακτήρισε «εκπληκτικό» προσθέτοντας πως: «Εγώ νομίζω πως ήμουν σαφής ακόμα μια φορά σε αυτό που πρέπει να γίνει. Στηρίζω τον Σάββα. Δεν θέλω να φύγει ο Σάββας σε καμία περίπτωση».

Η μπερδεμένη όμως απάντηση του παίκτη φάνηκε να εκνευρίζει τους συμπαίκτες του και τον ρώτησαν αν «γουστάρει που είναι» στο παιχνίδι. Ο φαρμακοποιός του Survivor τόνισε πως το reality ήταν γι’ αυτό εμπειρία και πως κέρδισε πάρα πολλά. Και η απάντηση αυτή όμως ενόχλησε κάποιους από τους Μαχητές οι οποίοι του απάντησαν σε έντονο ύφος.

Την ίδια ώρα, συζήτηση για τον Σπύρο Μαρτίκα είχαν «ανοίξει» και οι παίκτες της Κόκκινης Ομάδας με την Μυριέλλα Κουρεντή να χαρακτηρίζει τον αντίπαλο της ως τον νέο Τριαντάφυλλο. «Ο Μαρτίκας για μένα είναι ο φετινός Τριαντάφυλλος. Δεν το κουνάει ρούπι από δω πέρα. Δηλαδή και να πέσει να ικετεύσει τον κόσμο να μην τον ψηφίσουν εγώ νομίζω ότι θα μείνει» είπε η ηθοποιός ενώ διευκρίνησε πως το σχόλιο της αφορά την παραμονή του στο Survivor και όχι τον χαρακτήρα του.

Την υποψηφιότητα του προς αποχώρηση σχολίασε ο Σάββας Κάλφας τονίζοντας πως δεν κρατά κακία σε κανέναν από τους συμπαίκτες του για το γεγονός πως τον έβγαλαν στον… τάκο και πρόσθεσε πως έχει να δώσει ακόμα πάρα πολλά στο Survivor.

Σχόλιο για τον Σάββα Κάλφα και την υποψηφιότητα του προς αποχώρηση έκανε όμως στην κάμερα του Survivor και ο Γιώργος Κατσαούνης τονίζοντας πως: «Ο Σάββας χθες στο συμβούλιο είπε πως δεν είναι ο πιο αδύναμος παίκτης και είπε πως ο πιο αδύναμος είμαι εγώ. Δεν θα τον πάρω σοβαρά» ενώ μιλώντας στους υπόλοιπους παίκτες της Μπλε Ομάδας είπε πως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.

«Δεν χειρίζεται καθόλου καλά το επάγγελμα που έχει σπουδάσει. Κάτι παιδάκια σαν τον Σάββα τους έχω βοηθούς για τα χωράφια…; Δεν θα έβγαζε τετράωρο; Να πω ότι θα τον είχα βοηθό για τα πρόβατα; Δεν θα ήξερε να πιάσει το μαστάρι της κατσίκας. Το πολύ πολύ να έπιανε του τράγου! Να μπερδεύονταν…» συνέχισε αιχμηρά ο Γιώργος Κατσαούνης.