Στην παρέα του «The 2Night Show», καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/2) ο Ζαφείρης Μελάς. Ο αγαπημένος τραγουδιστής, με την 50χρονη πορεία στο τραγούδι, μοιράστηκε στιγμές και μίλησε για πρόσωπα «σταθμούς» της διαδρομής του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δυνατή φιλία του με τον Πασχάλη Τερζή, στον τρόπο που έδειχνε, κάθε φορά, τον σεβασμό του στον Πάνο Γαβαλά, αλλά και στους λόγους για τους οποίους θαύμαζε τον Μανώλη Αγγελόπουλο.

«Ο Πασχάλης είναι φανταστικός σαν άνθρωπος και οικογενειάρχης. Είναι φίλος μου τον αγαπώ κάναμε πολλές σεζόν μαζί, κλάψαμε μαζί στο καμαρίνι, δυστυχώς λυπάμαι γιατί χαθήκαμε» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του συναδέλφου του να μην ξανατραγουδήσει είπε πως οι καλλιτέχνες δεν γερνάνε ποτέ, ενώ θυμήθηκε και τη λάθος συμπεριφορά του απέναντι στη Ρίτα Σακελλαρίου.

«Κάποια φορά είχα ένα θέμα με τη Ρίτα Σακελλαρίου. Μου λέει ο επιχειρηματίας να πάρουμε τη Ρίτα και του λέω “να πάρουμε μία νέα”. Η Ρίτα ναι μεν μεγάλη φωνή, τεράστια καριέρα αλλά, όπως όλοι ψάχνουν ένα νέον καλλιτέχνη. Πάει και της λέει ότι ο Ζαφείρης σε λέει γριά κι ήρθε μέσα στο καμαρίνι και κατάλαβα ότι έκανα ένα τεράστιο λάθος. Η Ρίτα με τον τρόπο της μου τα είπε καλά. Της είπα “συγγνώμη”‘ δεν το είπα με την έννοια που νομίζεις. Την άλλη μέρα ήρθε και μου ζήτησε “συγγνώμη” για την επίθεση που μου έκανε. Δεν το είπα για να την προσβάλλω» δήλωσε ο Ζαφείρης Μελάς.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον Πάνο Γαβαλά. «Όταν πέρναγε μπροστά μου σηκωνόμουν όρθιος από σεβασμό, τα σημερινά παιδάκια δεν σέβονται το ίδιο».

Γιατί κάποτε ένας θαμώνας τον χαστούκισε πάνω στην πίστα;

«Μου είπε να πω ένα τραγούδι, του είπα ότι δεν το ξέρω και με χαστούκισε. Βγήκα έξω τον περίμενα, είπα θα γίνει ζημιά. Ήρθε ένας φουσκωτός, με βρήκε σε ένα σίδερο σε θάμνο και μου είπε να μην ασχοληθώ. Με έσωσε» εξομολογήθηκε.

Ανέφερε επίσης ότι την εποχή που έσπαγαν πιάτα στα μπουζούκια, φεύγανε το πρωί από το μαγαζί και τα ρουθούνια τους ήταν άσπρα από το γύψο.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει σεβασμός στον καλλιτέχνη, δεν είναι όπως τα παλιά τα χρόνια. Δεν γίνονται φασαρίες, παλιά ήταν δραματική η κατάσταση.

Ποιον νέο καλλιτέχνη ξεχωρίζει;

Η νέα γενιά τραγουδιστών δεν τον ενθουσιάζει. Όμως ένας που ξεχωρίζει είναι ο Γιώργος Σαμπάνης. «Στενοχωριέμαι για τους νέους τραγουδιστές, δεν έχουν πορεία. Είναι λίγοι αυτοί που ανεβάζουν ένα κομμάτι στο ίντερνετ και γίνεται επιτυχία».

Ανέφερε επίσης ότι νόσησε με κορονοϊό τρεις φορές, αλλά το πέρασε εύκολα λόγω του εμβολίου. Και επεσήμανε ότι προτιμάει να πεθάνει από το εμβόλιο παρά από κορονοϊό.

Για ποιον λόγο δεν υπογράφει πλέον συμβόλαια με δισκογραφικές εταιρείες; «Δεν υπογράφω πλέον συμβόλαια με δισκογραφικές, γιατί στο παρελθόν ήμουν σε μια εταιρεία και είχαμε προστριβές. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο» είπε.

Αν τώρα θέλει να διασκεδάσει θα πάει στον Σταμάτη Γονίδη ή στον Θέμη Αδαμαντίδη γιατί αυτοί τον εκφράζουν.

Ο Ζαφείρης Μελάς μίλησε, επίσης, για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του η γυναίκα του.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος με την οικογένειά μου. Είμαι από τους τυχερούς παντρεμένους, με στήριξε η γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Δεν είχα πίεση από εκείνη. Υπήρχαν βραδιές που γυρνούσα από τη δουλειά και έκλαιγα στην αγκαλιά της γυναίκας μου. Με καταλάβαινε και μου έδινε κουράγιο» είπε.