Ο θάνατος του Κώστα Νικούλι, του τηλεοπτικού Πετρή στον «Σασμό» από τον Αστέρη Σταματάκη, κατά κόσμο Ορφέα Αυγουστίδη συγκλόνισε (και στεναχώρησε παράλληλα) το τηλεοπτικό κοινό, όπως άλλωστε και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Η Μαρία Πρωτόπαππα, η Μαρίνα, μητέρα του Πετρή, μάλιστα, ανατρίχιασε τους χρήστες των social media με το μοιρολόϊ της και το όνειρό της ότι μιλάει στον γιο της, ενώ καταλήγει να αγκαλιάζει το αδειανό πουκάμισό του. Το Twitter υποκλίθηκε στην ηθοποιό, οι χρήστες δεν σταματούσαν να εξαίρουν την υποκριτική της δεινότητα, με την ίδια την πρωταγωνίστρια να τους ευχαριστεί δημόσια με μήνυμά της.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Σπύρος Πετρουλάκης, μίλησε τη Δευτέρα (31/1) στη «Super Κατερίνα» για την εξέλιξη της άκρως επιτυχημένης σειράς του Alpha. Τι ακολουθεί τον φόνο του Πετρή και την απόφαση του Αστέρη να παραδοθεί στην αστυνομία, παρότι η οικογένειά του έκανε ενέργειες να τον φυγαδεύσει από την Κρήτη;

«Στο φονικό του Πετρή δεν επλήγη μόνο ο Πετρής, αλλά και όλη η Ελλάδα. Προκάλεσε λύπη και συναισθήματα σε αυτούς που παρακολουθούν, αλλά και σε αυτούς που ήρθαν τώρα, μετά τον ντόρο που έγινε. Μας επηρέασε», σχολίασε ο συγγραφέας του βιβλίου και συνέχισε:

«Μετά από τον Πετρή θα ακολουθήσουν κι άλλα φονικά».

Αναφορικά με τον Αστέρη και την εξέλιξη του ρόλου του, απάντησε: «Η μεγαλύτερη ελευθερία του Αστέρη είναι αυτά τα κάγκελα. Εκεί μέσα ο Αστέρης θα πάρει τη δύναμη που χρειάζεται, ώστε να βγει πιο δυνατός και θα μας δώσει έναν ρόλο περισσότερο αγαπητό και ο κόσμος θα τον αγκαλιάσει. Θα είναι στο πλάι του».

Ο Σπύρος Πετρουλάκης δεν σταμάτησε όμως, στα παραπάνω τις αποκαλύψεις, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά τα κανάλια αναζητούν και άλλα βιβλία του για να τα κάνουν σειρές. «Γίνονται συζητήσεις για κάποια άλλα βιβλία μου. Όλα τα βιβλία μου ξεσκονίστηκαν. Και τα οχτώ μυθιστορήματα, τα έχουν ζητήσει να τα δουν, να τα διαβάσουν και σύντομα θα έχουμε και κάποια νέα που θα μπορούμε να τα πούμε πιο εύκολα» τόνισε.