Στο στοίχημα της… μυθοπλασίας συνεχίζει να ποντάρει η ΕΡΤ καθώς όπως έχει δηλώσει και ο Μανούσος Μανουσάκης: «Η μυθοπλασία αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν τελειώνει ποτέ». Η ΕΡΤ λοιπόν, είναι  ακόμα εδώ και δίνει όρκο πως θα ασχοληθεί με μια αγάπη παράνομη. Μέσα σε αυτές τις λέξεις «κρύβονται» οι τίτλοι των τριών νέων σειρών μυθοπλασίας που η ΕΡΤ ρίχνει στην αρένα της τηλεθέασης και στοχεύει όχι μόνο στα νούμερα και στο να προσελκύσει νεαρότερο κοινό αλλά και να καταφέρει να κρατά καλή συντροφιά τα Σαββατόβραδα.

Τις νέες σειρές μυθοπλασίας της παρουσίασε διαδικτυακά η ΕΡΤ λίγο πριν από την πρεμιέρα τους και έδωσε την ευκαιρία στους τηλεοπτικούς συντάκτες να γνωρίσουν τους ήρωες που θα απασχολήσουν τους τηλεθεατές το επόμενο διάστημα μέσα από τις περιπέτειες τους και τις ιστορίες τους.

Η ΕΡΤ, στο δεύτερο μισό της σεζόν εντάσσει στο πρόγραμμα της, τρεις νέες σειρές μυθοπλασίας οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο, την ζωή.

Μια ρομαντική κωμωδία, μια δραματική σειρά εποχής βασισμένη σε διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και ένα αστυνομικό ιατρικό δράμα, θα προβάλλονται κάθε Σάββατο back to back κρατώντας συντροφιά στους τηλεθεατές οι οποίοι πλέον δεν κάνουν… skip στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης.

«Και όμως είμαι ακόμα εδώ», «Αγάπη παράνομη» και «Ο Όρκος» είναι οι τίτλοι των νέων σειρών της ΕΡΤ και το Newsbeast έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Αγάπη Παράνομη

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Το συγκλονιστικό ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς οι οποίοι υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Κουτελιδάκη έδωσαν «ζωή» στο σενάριο που επιμελήθηκε η Ελένη Ζιώγα.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο έως τις 24:00 αφού οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν διπλό επεισόδιο.

Η νέα μίνι δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ1 διηγείται μια «Αγάπη παράνομη» όπως μαρτυρά και ο τίτλος του ομότιτλου διηγήματος του Κωσταντίνου Θεοτόκη θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια.

Η ιστορία διαδραματίζεται με φόντο την Κέρκυρα τού 1906 και καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία. Ο Νίκος Ψαρράς ενσαρκώνει τον Στάθη Θεριανό ο οποίος είναι παντρεμένος με την Διαμάντω. Είναι υπόδειγμα πατέρα και συζύγου και ποτέ δεν έχει δώσει -αυτό που λέμε – δικαιώματα ώστε να τον σχολιάσουν. Όλα αλλάζουν όμως όταν αντικρίζει μια νεαρή κοπέλα, την Χρυσαυγή από την οποία μαγεύεται. Ο έρωτας μέσα του φουντώνει και αφού ξέρει πως δεν μπορεί να έχει την νεαρή για τον εαυτό του αποφασίζει να την παντρέψει με το γιο του ώστε να την έχει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, κοντά του. Η Διαμάντω εναντιώνεται σε αυτή την απόφαση, όμως, όπως «επιτάσσει» η εποχή, δεν εισακούγεται από κανέναν. Ο γάμος γίνεται και η νεαρή όμορφη Χρυσαυγή μπαίνει νύφη στο σπίτι. Ο έρωτας του Στάθη για την νεαρή «φουντώνει» και το πάθος τον κυριεύει όταν ο γιος του φεύγει φαντάρος. Η μητέρα της νύφης αλλά και η Διαμάντω, που βλέπουν τον «κίνδυνο» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την νεαρή κοπέλα.

Ποιος έβαλε την… πυρίτιδα για να «γεννηθεί» η «Αγάπη Παράνομη»

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Η Ελένη Ζιώγα, σεναριογράφος της σειράς «Αγάπη Παράνομη» ήταν αυτή που έφερε τους ήρωες από το τότε στο τώρα. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η κ. Ζιώγα αποκάλυψε πως η σειρά αυτή αποτελεί ένα από τα όνειρα του σκηνοθέτη Νίκου Κουτελιδάκη. «Αυτός έβαλε την πυρίτιδα σε όλους μας, ήταν όνειρο του εδώ και 40 χρόνια να κάνει εικόνα αυτό το διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη» τόνισε η Ελένη Ζιώγα και έδωσε ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ που άνοιξε δρόμο προς τον πολιτισμό γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον ξεχνάμε σιγά – σιγά. «Χάνουμε την ιστορία μας όπως πάμε…» επεσήμανε.

Καριοφυλλιά Καραμπέτη: Ας γίνουμε όλοι και όλες Διαμάντω

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Τη χαρά της που βρίσκεται στην ΕΡΤ μετέδωσε η Καριοφυλλιά Καραμπέτη σε όσους παρακολούθησαν την διαδικτυακή παρουσίαση των τριών νέων σειρών μυθοπλασίας. Η κ. Καραμπέτη, η οποία στην σειρά «Αγάπη Παράνομη» ενσαρκώνει την «Διαμάντω» έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Ας γίνουμε όλοι και όλες Διαμάντω στην κοινωνία μας, ας αγαπήσουμε τα θύματα» τόνισε χαρακτηριστικά η Καριοφυλλιά Καραμπέτη αναφερόμενη στο φαινόμενο victim blaming το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής.

Μιλώντας για το ρόλο της τόνισε πως η «Διαμάντω» «βρίσκει τη δύναμη να αφήσει όλα τα δικά της αρνητικά συναισθήματα και καταλαβαίνει ότι γίνεται, είναι άθελα της νεαρής και αναπτύσσει μια συγκλονιστική σχέση με το κορίτσι αυτό» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως: «Η Διαμάντω έναν αιώνα πριν, μας δείχνει το δρόμο, είναι αγράμματη χωρίς παιδεία αλλά με ηθικές αξίες».

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

«Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» θα αναφωνήσει η Κατερίνα Γερονικολού κοιτώντας τον Γιάννη Τσιμιτσέλη για πρώτη φορά το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 20:00 οπότε και έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της νέας ρομαντικής κωμωδίας της ΕΡΤ.

Η σειρά είναι βασισμένη σε ξένο φορμάτ και θα ολοκληρωθεί στα 50 επεισόδια. Θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα από τις 22:00 εώς τις 24:00.

«Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» είναι ο τίτλος της νέας σειράς στην οποία η Κατερίνα, την οποία υποδύεται η Κατερίνα Γερονικολού, μεγάλωσε με την ιδέα πως θα πεθάνει από μια σπάνια αρρώστια όπως συνέβη και στη μητέρα της. Η νεαρή γυναίκα είναι υποχόνδρια και αρρωστοφοβική ενώ έχει εμμονή με τον θάνατο. Από ένα λάθος του νευρολόγου Αλέξανδρου, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Κατερίνα μαθαίνει ότι θα ζήσει μόνο έξι μήνες και αποφασίζει να αλλάξει τα πάντα, να ζήσει τη ζωή της στα άκρα και να ξεπεράσει όλους τους φόβους της. Στην τρελή πορεία που ξεκινά παρασέρνει τους πάντες. Ο Αλέξανδρος, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι μπέρδεψε τους φακέλους και έδωσε λάθος διάγνωση στην Κατερίνα, βρίσκεται δίπλα της χωρίς όμως να της πει την αλήθεια αφού τρέμει πως μπορεί να καταστρέψει τη φήμη της κλινικής του πατέρα του.

Κατερίνα Γερονικολού: Είναι μια κωμωδία φιλοσοφική και φιλοσοφημένη

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Φιλοσοφική αλλά και φιλοσοφημένη, χαρακτήρισε τη νέα σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» της ΕΡΤ στην οποία πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Γερονικολού και εξήγησε το «γιατί». «Είναι μια κωμωδία που είναι φιλοσοφική και φιλοσοφημένη, που ενώ μιλάει για το θάνατο ουσιαστικά μιλάει για τη ζωή». Η ηθοποιός παραδέχθηκε πως είναι χαρούμενη καθώς πλέον ξεκινάει το ζάπινγκ στην τηλεόραση της από τον αριθμό 1 στο οποίο βρίσκεται η ΕΡΤ και δεν κάνει, όπως συνήθιζε skip στο συγκεκριμένο κανάλι.

«Αυτή η σειρά σου λέει ζήσε τώρα, ζήσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι» τόνισε η Κατερίνα Γερονικολού και πρόσθεσε πως: «Η μαγκιά είναι στο τέλος της μέρας να λες “και όμως είμαι ακόμα εδώ και θα τα καταφέρω”»

«Γλυκιά» χαρακτήρισε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι χαρακτήρες της σειράς, καθώς όπως είπε «ακόμα και στα χειρότερα, μπορείς να αντιμετωπίσεις καταστάσεις και να βγεις πιο δυνατός» ενώ επεσήμανε πως το ξένο φορμάτ στο οποίο είναι βασισμένη η σειρά ήταν 120 επεισοδίων ενώ η ελληνική εκδοχή θα έχει μόλις 50, γεγονός που σημαίνει ότι η πλοκή θα είναι πιο άμεση και μεστή.

Ο όρκος

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Γιάννης Στάνκογλου και Γιώργος Γάλλος από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 22:00 θα δίνουν «Όρκο» μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1 στο νέο αστυνομικό δράμα. Το νέο προϊόν μυθοπλασίας είναι μια δραματική ιατρική σειρά, με αστυνομική πλοκή 36 επεισοδίων που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Σπύρου Μιχαλόπουλου και το σενάριο αποτελεί ιδέα της Τίνας Καμπίτση. Θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο.

Ο Γιάννης Στάνκογλου θα υποδύεται τον Άγγελο Ράπτη, ίσως, τον καλύτερο γενικό χειρουργό της Ελλάδας ο οποίος είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου την οποία υποδύεται η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη.

Ο Άγγελος βλέπει τη ζωή του να καταρρέει όταν η γυναίκα και η κόρη του χάνουν τις ζωές τους σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη και παραιτείται από τη ζωή. Από ένα τυχαίο γεγονός, ο Άγγελος καταλαβαίνει πως πρέπει να επιστρέψει στη ζωή για να μπορέσει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και να προσφέρει.

Μαζί με τον αδερφό του «τρέχουν» το πρόγραμμα «Ιατρική Δρόμου», ένα εθελοντικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε ένα νοσοκομείο.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Γιώργος Γάλλος: Ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος με όραμα

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Ο Γιώργος Γάλλος υποδύεται τον Παύλο, αδερφό του Άγγελου. Μιλώντας για τον χαρακτήρα που υποδύεται στην σειρά «Ο όρκος» τόνισε πως: «Είναι ένας άνθρωπος με όραμα που πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη. Και αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα και αυτοί που δεν την έχουν» ενώ χαρακτήρισε πως η σειρά αποτελεί και μια ωραία πρόταση σε ότι αφορά την «Ιατρική Δρόμου».