Το τελευταίο αγώνισμα για την ασυλία της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στο Survivor 5 και Διάσημοι και Μαχητές έδωσαν σκληρή μάχη για την επικράτηση.

Λαβωμένοι μέχρι το βράδυ της Τρίτης (28/12) ήταν οι Διάσημοι, οι οποίοι μετρούσαν ήδη δύο ήττες. Από αυτές προέκυψαν και οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση από την ομάδα τους, που δεν είναι άλλοι από τον Βαλάντη και την Ελισάβετ Σπανού. Σε αυτό το αρχικό στάδιο οι σχέσεις μεταξύ των παικτών παίζουν δεύτερο ρόλο ενώ πολύ σημαντική είναι η αγωνιστική επίδοση των συμμετεχόντων και το αν φέρνουν νικητήρια run στα αγωνίσματα.

Την Τρίτη (28/12) έλαβε χώρα το τρίτο αγώνισμα κι οι Διάσημοι δεν ήθελαν να υπάρξει ξανά υποψήφιος από την ομάδα τους, που θα σήμαινε ότι η αποχώρηση ανήκει σίγουρα στους ίδιους. Από την άλλη οι Μαχητές έβαλαν τα δυνατά τους για να διατηρήσουν την δυναμική τους και να μην προκύψει από αυτούς ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Το αγώνισμα έκοψε την ανάσα κι οι Διάσημοι έκαναν την ανατροπή, αφού κατάφεραν την πρώτη τους νίκη.

Στο συμβούλιο του νησιού που ακολούθησε βγήκαν τα μαχαίρια και πάλι με αφορμή μία ατάκα του Κατσαούνη.

«Εγώ δεν είμαι για τα σαλόνια, είμαι για τα αλώνια. Οι από δίπλα είναι για σαλόνια» είπε και έριξε σπίρτο στα ήδη τεταμένα νεύρα των αντιπάλων.

«Τι μας λες;» είπε η Αθηνά.

«Σώπα ρε μεγάλε. Ξέρεις τι έχω περάσει στη ζωή μου» αντέτεινε ο Βαλάντης.

Ο Κατσαούνης πήρε τον λόγο κι εξήγησε ότι αναφερόταν ως προς το φαγητό και όχι ως προς την καταγωγή του κανενός.

Αυτά όμως δεν πέρασαν στην Ευρυδίκη. «Ο συμπαίκτης απέναντι είναι άκρως προσβλητικός αλλά δεν μας προσβάλλει γιατί είμαστε ανώτεροι από εσένα, όταν μας μιλάς έτσι. Δεν ξέρεις τι έχω περάσει εγώ στη ζωή μου κι ο κάθε συμπαίκτης μου.

Εγώ έχω περάσει καρκίνο και κοιμόμουν σε κρεβάτι νοσοκομείου… Καλύτερα να πεις συγγνώμη και να το παραδεχθείς, παρά να μας βγάλεις όλους τρελούς».

Νωρίτερα, ένα έντομο έκανε την Ευρυδίκη να ουρλιάξει, ενώ η παίκτρια ξέσπασε και σε κλάματα, όπως και η Μυριέλλα Κουρεντή.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω στο συμβούλιο, μέσα σε όλο τον χαμό βγήκε στη φόρα πως ο Κατσαούνης είχε προσβάλει νωρίτερα και τον Γιωρίκα λέγοντάς τον «ζουμπά» και «στούμπο» με αποτέλεσμα να ανταπαντήσει με το «είσαι κότα».

Η ψηφοφορία

Στα της ψηφοφορίας την πλειοψηφία των ψήφων (11) τις πήρε ο Σπύρος Μαρτίκας. Οι συμπαίκτες του φάνηκαν ενοχλημένοι από τους ψευτοηρωισμούς του και από το ότι δεν κάνει τίποτα στην καλύβα κι έτσι τον έδωσαν στεγνά στην κάλπη.

Εκείνος όμως μάλλον δεν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και θέλησε να ακούσει και ένα «ευχαριστώ» που βγήκε μπροστά να σώσει τους υπόλοιπους…

Ο ίδιος είχε ζητήσει από τους συμπαίκτες του να τον ψηφίσουν καθώς θεωρεί πως μπορεί να αντιμετωπίσει στην ψηφοφορία του κοινού τους δύο διάσημους. Από την άλλη δεν ήταν και λίγοι οι συμπαίκτες του που ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν γιατί δεν συμφωνούν με αρκετά πράγματα που δεν κάνει για την ομάδα τους.

Βαλάντης, Ελισάβετ και Σπύρος θα διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού. Ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αποχωρήσει;