Νέα εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα (08/11) στο Big Brother και οι παίχτες κλήθηκαν να μονομαχήσουν για την αρχηγία του σπιτιού.

Η Ευδοκία ύστερα από εντολή του «Μεγάλου Αδελφού» μάζεψε τους παίκτες για να τους διαβάσει το γράμμα για το αγώνισμα του αρχηγού. Σε αυτό αναφερόταν ότι η δοκιμασία απαιτούσε: «τεχνική, ταχύτητα και συγκέντρωση. Υπενθυμίζεται ότι η Μαίρη και ο Νάσος δεν αγωνίζονται. Ο ή Η συγκάτοικος που θα αναδειχτεί νικητής σε αυτό το αγώνισμα θα αποφασίσει ποιος από τους δύο θα είναι υποψήφιος προς αποχώρηση αυτή την εβδομάδα».

Ο Νάσος και η Μαίρη είχαν, λοιπόν, ιδιαίτερη έγνοια για το ποιος θα διαδεχόταν την Ευδοκία καθώς ο αρχηγός ανάμεσα στους δυο τους που ισοψήφησαν στο live της Παρασκευής για την πρώτη υποψηφιότητα προς αποχώρηση θα έσωνε τον έναν.

Στο αγώνισμα τριών γύρων θα χωρίζονταν μετά από κλήρωση σε μία ομάδα των τριών και δύο ομάδες των δύο ατόμων όπου θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα-ένα τρία μπαλάκια, τα οποία θα περιστρέφονταν κυκλικά σε ένα δοχείο με μία τρύπα χωρίς να το ακουμπούν με το χέρι τους και δεν θα έπρεπε να πέσουν κάτω στο έδαφος με τον διαγωνιζόμενο να περνάει κάτω και πάνω από εμπόδια μέχρι αυτός να έφτανε στο τέλος. Ο νικητής κάθε γύρου θα προκρινόταν στον τελικό, ο νικητής του τελικού θα ήταν ο νέος αρχηγός.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία από το αγώνισμα, η οποία δήλωσε ευχαριστημένη με την εξέλιξη.

Στη συνέχεια και έπειτα από σκέψη ανάμεσα στους δύο παίκτες επέλεξε να σώσει τη Μαίρη.