Η πόρτα της κουζίνας του MasterChef 5 άνοιξε και οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες του φετινού διαγωνισμού μπήκαν στο πλατό.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Διονύσης Σαρακίνης, Αλέξανδρος Συνοδινός και Μαρίνα Ντεμολλάι εμφανίστηκαν και δήλωσαν πανέτοιμοι να μαγειρέψουν και να κοντραριστούν για άλλη μια φορά.

Οι παίκτες, χωρίστηκαν σε δυάδες. Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης οι οποίοι φορούν τις λευκές ποδιές θα μονομαχήσουν μαγειρικά και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MasterChef.

Μαρίνα Ντεμολλάι και Αλέξανδρος Συνοδινός, στην τέταρτη μονομαχία αυτή των ημιτελικών, βρέθηκαν αντιμέτωποι και ο χαμένος βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου από το MasterChef.

Πρώτοι, βρέθηκαν πίσω από τις κουζίνες, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης οι οποίοι κλήθηκαν να φτιάξουν ένα πιάτο με 26 διαφορετικές παρασκευές.

Το πιάτο που έπρεπε να φτιάξουν οι παίκτες ονομάζεται «η σαλάτα του Τόπου» και φέρει την υπογραφή της καταξιωμένης chef Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.

Το ατύχημα του Διονύση Σαρακίνη

Ενώ οι κατσαρόλες είχαν πάρει «φωτιά» και η ένταση των παικτών είχε χτυπήσει «κόκκινο» ο Διονύσης Σαρακίνης είχε ένα ατύχημα, σε μια μέρα που δεν επιτρεπόντουσαν ατυχήματα και λάθη.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την τεχνική κονσομέ (consommé).

Ο Διονύσης χτυπούσε για περισσότερη ώρα από εκείνη που έπρεπε και σε συνεχή υψηλή φωτιά τα αυγά κι έτσι, δεν πέτυχε την τεχνική.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Νιώθω ένα βουνό μπροστά μου!

Μετά τον Διονύση Σαρακίνη, ήρθε η σειρά της Μαργαρίτας Νικολαΐδη να κάνει ένα λάθος κατά την παρασκευή της.
Με το άγχος να την έχει κυριεύσει, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη την στιγμή που έκανε την κίνηση της να πιάσει τα ντοματίνια, αυτά της έπεσαν στο πάτωμα ενώ έχασε και ένα από τα πέντε αβγά που είχε βράσει.

«Ε τώρα ξενέρωσα με τον κρόκο, δε με νοιάζει καθόλου», μονολόγησε ενώ πρόσθεσε ότι: «Νιώθω ένα βουνό μπροστά μου!».

Στο τέλος της δοκιμασίας ο Διονύσης Σαρακίνης πλησίασε τον πάγκο της Μαργαρίτας Νικολαΐδης για να δει το πιάτο της και όταν είδε ότι δεν ήταν ολοκληρωμένο στεναχωρήθηκε.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είπε «γκαντέμη» τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Η μαγειρική δοκιμασία έφτασε στο τέλος της και η ώρα της κρίσης έφτασε. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη πήγε το πιάτο της στους κριτές αλλά και την chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ώστε να το δοκιμάσουν και να βαθμολογηθεί.

Οι κριτές θέλησαν να μάθουν αν πήγε κάτι στραβά κατά την παρασκευή και εκείνη τους ανέφερε το ατύχημα που είχε με τα ντοματίνια.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επεσήμανε ότι αυτό συνέβη λίγη ώρα αφού εκείνος είχε επισκεφθεί τον πάγκο της.
«Με έχεις πει κουτσομπόλη, δεν πιστεύω να με πεις και γκαντέμη;» ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και η παίκτρια του είπε πως: «είσαι γκαντέμης chef».

Δύσκολο το έργο των κριτών

Αφού δοκίμασαν και τις δυο παρασκευές, οι κριτές του MastertChef βαθμολόγησαν τα πιάτα και στάθηκαν μπροστά στους δυο φιναλίστ ώστε να τους ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος επεσήμαναν στους δυο παίκτες πως το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο αφού τα πιάτα και των δυο ήταν νόστιμα ενώ τόνισαν πως το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες των κριτών, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 29 βαθμούς ενώ ο Διονύσης 28. Έτσι το αποτέλεσμα κρίθηκε στον πόντο και η Μαργαρίτα Νικολαΐδη πέρασε στο μεγάλο τελικό του MasterChef.