Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές που ετοιμάζει το HBO, που φυσικά θα έχει πολύ gaming κοινό, είναι το Last of Us. Μετά την επιλογή του Pedro Pascal ως Joel και της Bella Ramsey ως Ellie, δηλαδή των δύο πρωταγωνιστών, η βασική ερώτηση είναι αν θα διαφέρει η 1η σεζόν από το 1ο παιχνίδι.

Μιλώντας στο IGN, ο καλλιτεχνικός δημιουργός των δύο παιχνιδιών The Last of Us, Neil Druckmann, αναφέρθηκε στην προσέγγιση που θα έχει εκείνος και ο επικεφαλής της σειράς, Craig Mazin.

«Έχουμε μιλήσει πολύ για το ότι η 1η σεζόν θα βασίζεται στο 1ο παιχνίδι. Η φιλοσοφική υποστήριξη των θεμελίων της ιστορίας είναι το βασικό κομμάτι που πρέπει να κάνουμε σωστά σ’ αυτή τη μεταφορά. Αναφορικά με τα επιφανειακά πράγματα, όπως το αν πρέπει ένας χαρακτήρας να φοράει τα ίδια ρούχα, ίσως να μην υπάρξει αυτή η ακολουθία, καθώς αυτό είναι πολύ λιγότερο σημαντικό σε εμάς από το να μπούμε στον πυρήνα του ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και στον πυρήνα του ταξιδιού τους» ανέφερε ο Neil Druckmann.

Ο Druckmann δήλωσε μάλιστα, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr πως μερικοί διάλογοι θα μεταφερθούν αυτούσιοι στη σειρά, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν μερικές σημαντικές αποκλίσεις, λέγοντας πως «έχει πλάκα να βλέπω τους διαλόγους από το παιχνίδι στα σενάριο του HBO. Όμως, μερικές φορές θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα, διότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό μέσο προβολής».

Εξηγώντας το παραπάνω, ανέφερε πως στο παιχνίδι υπήρχε περισσότερη βία και δράση, την ώρα που έπρεπε ο παίχτης να εκπαιδευτεί για το πως πυροβολεί ή χρησιμοποιεί τα κουμπιά. Αντιθέτως, στη σειρά το HBO τους ώθησε περισσότερο προς την κατεύθυνση του δράματος των χαρακτήρων, και όχι τόσο της δράσης. Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Druckmann ανάφερε πως ένα από τα αγαπημένα του επεισόδια θα διαφέρουν σημαντικά από την ιστορία του παιχνιδιού.