Το DOTA είναι το επόμενο Video Game που πρόκειται να λάβει μια τηλεοπτική μεταφορά για λογαριασμό του Netflix.

Η σειρά DOTA: Dragon’s Blood ή DOTA: Το Αίμα του Δράκου κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου με 8 επεισόδια με την υπογραφή του Ashley Edward Miller που κρυβόταν πίσω από τα «X-Men: First Class», «Thor» και «Black Sails».

Το Animation επιμελήθηκε το Studio MIR γνωστό για την εκπληκτική του δουλειά στα «The Legend of Korra» και το «Voltron: Legendary Defender», φυσικά σε συνεργασία με την VALVE που κρύβεται πίσω από τον κόσμο του DOTA 2. Το site μας είδε πρώτο το DOTA: Dragon’s Blood και παρακάτω ακολουθεί η Spoiler Free άποψη μας για να ξέρετε τι να περιμένετε.

Η σειρά λοιπόν ακολουθεί κυρίως τον Davion έναν ξακουστό και ικανό δρακοιππότη, κοινώς ο Davion σκοτώνει δράκους προσφέροντας προστασία στον κόσμο με ανταμοιβή την δημιουργία της υστεροφημίας του και την αγάπη του κόσμου. Στόχος του είναι να γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς δρακοιππότες αλλά κατά την διάρκεια μιας μάχης του με έναν παντοδύναμο δράκο η ζωή του Davion θα αλλάξει δραστικά κάτι που εκείνος ποτέ δεν θα μπορούσε να χε προβλέψει, θα βρεθεί σε καταστάσεις και γεγονότα τόσο μεγάλα που ξεπερνούν τις προσδοκίες του.

Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με την πριγκίπισσα Mirina που ταξιδεύει με την πιστή της ακόλουθο την Marci και το πολύ «χαριτωμένο» κατοικίδιο της, τον Sagan μια τεράστια γάτα.

Οι δύο γυναίκες είναι πολύ ικανές πολεμίστριες και έχουν την δική τους μυστική αποστολή που όμορφα μπλέκεται με αυτήν του Davion. Οι χαρακτήρες θα δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο και μαζί θα ταξιδέψουν ενώ ο κόσμος τους απειλείται με την έναρξη ενός πολέμου θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να διαλέξουν ανάμεσα στα δικά τους θέλω και το γενικό καλό.

Οι χαρακτήρες θα δέσουν πολύ όμορφα και ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον να ανακαλύψει τον εαυτό του αλλά και να ξεπεράσουν κάποια πολύ τρελά εμπόδια! Χωρίς να αποκαλύψω πολλά για την σειρά να πω πως αξιοποιεί τα πρώτα επεισόδια για να μας γνωρίσει τον κόσμο του DOTA και τους χαρακτήρες της. Η ιστορία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη εξαρχής ωστόσο όταν όλα μπαίνουν σε τροχιά οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις έρχονται η μία μετά την άλλη.

Η δράση είναι κομμάτι του κάθε επεισοδίου με υπέροχες μάχες και σοκαριστικούς θανάτους να συμβαίνουν συνεχώς. Να πούμε πως είναι μια animated σειρά καθαρά για ενηλίκους, με αρκετό αίμα αλλά και γυμνό σε ορισμένες σκηνές. Οι Fans του Castlevania θα το εκτιμήσουν αρκετά καθώς υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στον τρόπο αφήγησης αλλά και στις μάχες που δεν δείχνουν κανένα έλεος ή σημάδια ενδοιασμών στο ποσό βίαια μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Οι χαρακτήρες όπως προαναφέραμε έχουν πολύ όμορφη χημεία και οι ιστορίες τους δένουν με έξυπνο τρόπο. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το δέσιμο τους και σίγουρα δεν πρόκειται για Flat ήρωες παρόλο που έχουμε τον κλασσικό περίφημο ιππότη και μια πριγκίπισσα που πρέπει να αποδείξει κάτι.

Να πούμε πως η μουσική επένδυση της σειράς είναι επική με τους τιλους αρχής να είναι απλά μαγευτικοί. Έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά τόσο στο Soundtrack όσο και στο Animation των τίτλων. Όποιος είναι εξοικειωμένος με την δουλειά του Studio Mir θα πρέπει να ξέρει πως δεν κάνει πρόχειρες δουλειές στο animation και το DOTA: Dragon’s Blood δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Studio έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην δημιουργία και την αποτύπωση των χαρακτήρων αλλά και στην δημιουργία αυτού του νέου κόσμου γενικότερα.Τα χρώματα και τα πλάνα που μας δείχνουν σε αυτήν την νέα ιστορία πραγματικά είναι εντυπωσιακά.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ο κόσμος του DOTA “ζωντανεύει” για λογαριασμό του Netflix και η πρώτη σεζόν σίγουρα μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα για αυτόν. Τα 8 επεισόδια μας γνωρίζουν τους χαρακτήρες της σειράς αλλά και τους εχθρούς τους. Ένα ταξίδι σε έναν πολύ επικίνδυνο αλλά όμορφο κόσμο γεμάτο δράση και βία δοκιμασμένη συνταγή για να πούμε πως η σειρά θα είναι επιτυχία.

Το όμορφο Animation της σειράς και η μουσική της συμπληρώνουν όλα τα καλά στοιχεία που θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει.Μπορεί να ξεκινάει λίγο αργά αλλά η σειρά στήνει πολύ όμορφα την συνέχεια της και την κλιμάκωση της 1ης σεζόν με το Finale της που ταυτόχρονα μας κλείνει το μάτι για μια 2η σεζόν.