Ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στο γαλλόφωνο σινεμά θα απολαύσουν το Μάιο στο OTE CINEMA 2 οι συνδρομητές του OTE TV, με μία προβολή κάθε Τρίτη στις 22.00.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν οι ταινίες:

– «Πράκτορες κατά Λάθος» (6/5): Ένας άνεργος και μία πρώην ερωμένη υπουργού μπλέκονται σε μία απίστευτη καταδίωξη, σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία της Τόνι Μάρσαλ, με τους Ναταλί Μπέι και Εντουάρ Μπερ στους κεντρικούς ρόλους.

– «Καλωσήρθατε στο Σπίτι των Ρόουζ» (13/5): Δύο κατάδικοι καταφέρνουν να αποδράσουν και καταφεύγουν στο σπίτι των Ρόουζ για να διαπιστώσουν ότι η οικογένεια είναι πιο επικίνδυνη από τους ίδιους. Από τις πρώτες εμφανίσεις του βραβευμένου με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist) σε μία κωμωδία όπου βρίσκουμε ακόμη τους: Καρόλ Μπουκέ, Αντρέ Γουίλμς, Λοράν Ντατς και Κλεμένς Ποϊζί.

– «Μετά το Μάη» (20/5): Στο Παρίσι του 1971, μία παρέα νέων συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές κινητοποιήσεις της εποχής, στο εξαιρετικό ημι-αυτοβιογραφικό δράμα του Ολιβιέ Ασαγιάς, που κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας. Η ταινία προβάλλεται σε α’ τηλεοπτική προβολή.

– «Ο Πλειστηριασμός» (27/5): Ο Γκάμπι, ένας 60χρονος αγρότης, αποφασίζει να πουλήσει τη φάρμα, το σπίτι και το κοπάδι του σε δημοπρασία για να βοηθήσει οικονομικά μία από τις κόρες του, στο συγκινητικό δράμα του Σεμπαστιάν Πιλότ, που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Καννών και που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Μέσα από τα κινηματογραφικά κανάλια και την υπηρεσία ΟΤΕ Cinema On Demand, οι συνδρομητές του OTE TV απολαμβάνουν πάνω από 25 πρεμιέρες το μήνα, από τα κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ και τις καλύτερες εταιρείες παραγωγής παγκοσμίως.