Δυναμικά έχει ξεκινήσει η τηλεοπτική σεζόν για τον Γιώργο Αυτιά καθώς τερμάτισε πρώτος στη κούρσα της τηλεθέασης τον Σεπτέμβριο.

Στο διάστημα από την 1η έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019, η εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης: 32,6% στο σύνολο κοινού και 19,3% στο δυναμικό κοινό 18-54, στον μέσο όρο του μήνα.

Από την Σοφία Πελεκάνου

Πολύ υψηλός, όμως, ήταν και ο αριθμός των τηλεθεατών που την παρακολούθησαν έστω για 1 λεπτό: 1.251.003 τηλεθεατές και φαίνεται πως έχει βρει τον «παλμό» για να αναδειχθεί πρωταθλητής της πρωινής ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου.

Άλλη μια τηλεοπτική σεζόν με πρωτιές. Τι είναι αυτό που διακρίνουν οι τηλεθεατές σε σας και επιλέγουν να ξεκινούν τη μέρα τους μαζί σας;

Είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς 7 ημέρες την εβδομάδα. Η πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου έχει την ιδιαιτερότητα της παρουσίασης ειδήσεων, όπως οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου. Νέες ειδήσεις που θα συζητηθούν όλη την εβδομάδα, αποκαλύψεις, συνεντεύξεις, νέα πολιτική και οικονομική ατζέντα.  Από την εκπομπή  μας  ξεκίνησε η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Από την πίεση που ασκήσαμε είχαμε τις 120 δόσεις για όλους. Τα ακούσματα της φωνής της κοινωνίας έφεραν την ρύθμιση των χρεών στη ΔΕΗ. Από την εκπομπή διορθώθηκε η αδικία κατά 66.000 γυναικών στο ασφαλιστικό. Από την εκπομπή πιέσαμε τα νέα ζευγάρια να έχουν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Η πρωτιά λοιπόν είναι πρωτιά της κοινωνίας. Η κοινωνία ανταμείβει  με εμπιστοσύνη. Είναι ευθύνη να μας βλέπουν 1.250.000 τηλεθεατές έστω για 1 λεπτό, σύμφωνα με την AGB. Ευθύνη και εντολή για δυνατή συνέχεια… Για εμένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην τηλεόραση. Όλοι να έχουμε εργασία και ο καλύτερος να οδηγεί την κούρσα.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη όταν μπαίνετε στο πλατό;

Καταρχάς να φέρω εις πέρας τα θέματα  που τρέχουν.  Η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα.  Κάθε εβδομάδα απαντώ ο ίδιος σε εκατοντάδες email. Για χίλια δύο θέματα…  Μισθοί, φόροι, επιδόματα, 120 δόσεις, φοιτητικά θέματα, ανεργία νέων, θέματα της γυναίκας, ασφάλεια πολιτών… Το  κράτος κάνει λάθη, δεν ακούει τους πολίτες και οι κυβερνήσεις εκεί χάνουν. Η  εκπομπή απευθύνεται στην ελληνική οικογένεια. Από τον μαθητή έως τον παππού και τη γιαγιά!  Όλοι έχουν τα θέματά τους. Την ώρα της εκπομπής, ό,τι συμβεί στην Ελλάδα το διαχειριζόμαστε αναλόγως. Με ευθύνη με ευαισθησία με ίσες αποστάσεις. Είμαστε μια μικρή ομάδα 5 ανθρώπων που τρέχουμε. Στόχος της εκπομπής είναι να κατορθώνει να έχει ειδήσεις, να απαντά στην κοινωνία και να φέρνει σε  δύσκολη θέση τους πολιτικούς, όταν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Κατά την προεκλογική περίοδο υπήρχαν φήμες πως θα αφήνατε την παρουσίαση της εκπομπής σας ώστε να κατεβείτε υποψήφιος. Μπορείτε να φανταστείτε τη καθημερινότητα σας χωρίς την επαφή με το κοινό σας;

Πράγματι! Έγινε η πρόταση, αλλά έμεινε εκεί. Η ζωή προχωράει όμως. Στον ΣΚΑΪ περνάω υπέροχα!  Χαίρομαι που είμαι σ αυτό το κανάλι. Το πρώτο στην Ελλάδα. Ελευθερία λόγου, ευθύνη  επιλογών  και άριστο κλίμα . Ένας σύγχρονος τηλεοπτικός σταθμός που κρατάει γερά στα σκήπτρα της ενημέρωσης.