Την άμεση και έντονη καταδίκη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του προσβλητικού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Μακελειό» ζητά με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζουμε ότι κεντρικός τίτλος του πρωτοσέλιδου έκανε λόγο για «το “π…” του προδότη» ενώ υπήρχαν μεταξύ άλλων και σχόλια με εκφράσεις όπως «ιερόδουλες» και «παστρικές».

Στη νέα επιστολή του προς τον κ. Ταγιάνι, σε συνέχεια αυτής που απέστειλε στις 11 Μαρτίου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπενθυμίζει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη θεσμική αντίδραση από πλευράς του για το πρωτοσέλιδο που στοχοποίησε Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ακόμη την άμεση και θετική επίσημη απάντηση που έλαβε από την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λιλιάν Μορί Πασκιέ. Η Πασκιέ χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως «εξαιρετικά χυδαίο και σεξιστικό» και συμπεριέλαβε το περιστατικό αυτής της στοχευμένης διαπόμπευσης, στις τελικές δηλώσεις της στην 63η Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για Θέματα Ισότητας των Φύλων, σημειώνει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε έντονη καταδίκη του άρθρου αυτού καθώς και κάθε άλλου παρόμοιου δημοσιεύματος» και καλεί τον πρόεδρο Αντόνιο Ταγιάνι «να ενεργήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες».