Την αντίδραση της ΕΡΤ προκάλεσε ένα δημοσίευμα της Life για το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», με τίτλο «Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «τέτοια βλακώδης, ζημιογόνα έκδοση τερματίζει κάθε φαντασία. Την πληρώνουν βέβαια οι φορολογούμενοι», ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου ο συντάκτης του γράφει: «Το … περιοδικό είναι ένα κακότεχνο φυλλάδιο 14 σελίδων, αισθητικής νηπιαγωγείου, σε βαρύτιμο χαρτί 100 γραμμαρίων».
Η απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ ήρθε με μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Σε απάντηση του δημοσιεύματος της LIFO σχετικά με το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:
Η διοίκηση της ΕΡΤ επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει όλες τις δομές και υπηρεσίες της εταιρείας που επλήγησαν με το «μαύρο» του 2013 και να τις προσφέρει ελεύθερα και χωρίς περιορισμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε την επανέκδοση του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αυτή λοιπόν η “βλακώδης και ζημιογόνα έκδοση” – όπως αναφέρει η LIFO – όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο, αλλά αντίθετα έφερε χορηγία τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για διάστημα τριών ετών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της οποίας καλύπτεται πλήρως το κόστος έκδοσης και διανομής του περιοδικού. Αυτό το “ψωραλέο free press” – κατά την ίδια τη LIFO – γίνεται ανάρπαστο στα δεκάδες σημεία διανομής του στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει σωρεία αιτημάτων από φορείς και πολίτες για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα.
Ας γίνει λοιπόν κατανοητό, ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από την ΕΡΤ είναι θεσμική υποχρέωσή της και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς οποιαδήποτε ανάλογη ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκτός εάν η συντάκτρια του άρθρου και οι πληροφοριοδότες της δεν επιθυμούν την επέκταση των υπηρεσιών της ΕΡΤ, αλλά επιδιώκουν διακαώς τη συρρίκνωσή της…».