Το ΧΡΗΜΑ plus κυκλοφορεί σήμερα και αποκαλύπτει.

Τρόικα εναντίον καρτέλ
Σε τροχιά ρήξης με κατεστημένα συμφέροντα, που ελέγχουν τις αγορές και εμποδίζουν την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας. Στο… μικροσκόπιο μπαίνουν οι μηχανισμοί διαμόρφωσης των τιμών και τα κρυμμένα προνόμια. Εξοργιστικά τα πρώτα συμπεράσματα από έλεγχο της αγοράς καυσίμων.

«Σβήστε όλους τους νόμους που προστατεύουν μικρά και μεγάλα καρτέλ», η εντολή στην κυβέρνηση!

Οδηγούν στην εξαθλίωση τους υπερχρεωμένους
Το νόμο Κατσέλη για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων καταναλωτών τορπιλίζουν πολλές δικαστικές αποφάσεις για την εφαρμογή του, όταν ειρηνοδίκες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την προστασία των πιστωτών, αδιαφορώντας αν θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση ο υπερχρεωμένος. Άνεργη μητέρα δύο φοιτητών υποχρεώθηκε με δικαστική απόφαση, την οποία αποκαλύπτει το «ΧΡΗΜΑ plus», να ζει(;) με 196 ευρώ το μήνα, για να δίνει το μισό της επίδομα ανεργίας στις τράπεζες!

Κρίση ρευστότητας για τον Αύγουστο
Την εμπλοκή, αν όχι τον οριστικό αποκλεισμό από το χρηματοδοτικό σχήμα του ΔΝΤ, μπορεί να προκαλέσει μια έκθεση της Τρόικας στην οποία το κομμάτι που θα αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα αναφέρει ότι αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί κάτω από το 120% του ΑΕΠ μέχρι και το 2020.

Η Γερμανία απεΙλεί και πάλι με σενάριο Lehman
Έγγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοίμασε τους βουλευτές για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από την Eυρωζώνη – αν και επίσημα χαρακτηρίζει υπερβολικό αυτό το σενάριο -, και ένα non paper του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι στις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, η μόνη που θα χάσει θα είναι η χώρα μας!

Στον μηχανισμό η Γαλλία και αποχώρηση της Γερμανίας
Η Ευρωζώνη θα χάσει αρκετά μέλη της σε ορίζοντα 5ετίας, προβλέπει η Pimco. Η απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια παρέμβασης στο 0,75% από 1% και τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων στο 0%, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί ένδειξη ότι η κρίση χρέους επιδεινώνεται, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια η Εκκλησία
Η Εκκλησία, 26 χρόνια μετά την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά των «νόμων Τρίτση», αποφάσισε να προσφύγει και πάλι στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αιτία η μη συμμόρφωση της διοίκησης σε αιτήσεις ακύρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, για άρση της αποδέσμευσης αστικών ακινήτων που σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανήκουν στην Εκκλησία.

Και στο ένθετο «ΠαραγωΓΗ»:
– Θηλιά για τους παραγωγούς οι «άχρηστες» εισαγωγές
– Σε κρίσιμη καμπή ΑΤΕ bank και αγρότες
– Χρυσοφόρο το… κυνήγι της τρούφας!