Το τελευταίο που θα περιμέναμε να δούμε στην Κρατική Τηλεόραση, μετά και τον θλιβερό απολογισμό βιασμών στη χώρα μας ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν τα λόγια του Κώστα Τσόκλη περί ενοχής του θύματος και όχι του βιαστή. (Δείτε σχετικό άρθρο με τίτλο: Το κατά Τσόκλη ξύπνημα της νεότητας και οι απόψεις του περί βιασμού).

Η είδηση, που σόκαρε αμέσως τους αναγνώστες του newsbeast.gr και η αντίδραση τους μέσω καταγγελτικών e-mail ήταν άμεση, έγινε το αντικείμενο συζήτησης της πόλης και η ευαισθητοποίηση ήταν ταχεία και από συνάδελφους δημοσιογράφους, οι οποίοι με εκτενές ρεπορτάζ καταδίκασαν τις απόψεις του καλλιτέχνη (παραθέτουμε 2 εκ των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή»).

Να σημειωθεί ότι μόλις η δημοσιογραφική ομάδα αντιλήφθηκε το αφιέρωμα στον Κ. Τσόκλη, επικοινώνησε με την Κρατική Τηλεόραση από όπου της ζητήθηκε το τηλεφώνημα να γίνει την επομένη, που ήταν καθημερινή (Κυριακή προβλήθηκε το αφιέρωμα) και συγκεκριμένα πρωινές ώρες.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου της Κρατικής Τηλεόρασης, που μας παρέπεμψε στο τμήμα αρχείου και από εκεί πίσω στο γραφείο Τύπου, αφού το δεύτερο δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει. Στη δεύτερη επικοινωνία μαζί τους, μας ζητήθηκε ο λόγος που ζητάμε το εν λόγω αφιέρωμα. Τελικά, την εκπομπή αγοράσαμε από εταιρεία αποδελτίωσης.

Δείτε και τα δύο σημερινά δημοσιεύματα: