Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισότεροι Ελλαδίτες βλέπουν την Κύπρο ως την ύστατη διέξοδο για την αναζήτηση εργασίας.

Οι καλύτερες αμοιβές αλλά και οι πιο «ανθρώπινες» συνθήκες εργασίας είχαν προσελκύσει και στο παρελθόν πολλούς από την Ελλάδα στο «νησί της Αφροδίτης», το οποίο όμως εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου της ανεργίας στη χώρα μας μετατράπηκε ξαφνικά σε «νησί της ελπίδας» για πολλούς.

Ομως και στην Κύπρο οι συνέπειες της κρίσης είναι πλέον ορατές. Εκεί που άλλοτε γινόταν λόγος ουσιαστικά για ένα καθεστώς πλήρους απασχόλησης, σήμερα ο δείκτης της ανεργίας αγγίζει το 10%, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν το γνωστό σε ολόκληρη την Ευρώπη πρόβλημα ρευστότητας, οι ειδικοί μιλούν για την ανάγκη περιοριστικής πολιτικής και ο απλός πολίτης δείχνει ιδιαίτερα «κουμπωμένος».

Οι «27 της Ευρώπης» ταξίδεψαν στην Κύπρο και συνάντησαν νέους Ελλαδίτες, που βρήκαν εκεί δουλειά τους τελευταίους μήνες αλλά και κάποιους, που είναι εγκατεστημένοι στη Λευκωσία εδώ και αρκετά χρόνια και κατέγραψαν το κλίμα, που επικρατεί εκεί αυτή τη στιγμή.

Στην εκπομπή μίλησαν οικονομολόγοι, πολιτικοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι του τραπεζικού κόσμου και δημοσιογράφοι για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στο νησί, τις συνέπειες της καθόδου των Ελλαδιτών στις σχέσεις με τους Ελληνοκύπριους, τις προοπτικές επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης, τις προσδοκούμενες επενδύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου και πετρελαίου αλλά και τις επιδράσεις της οικονομικής κατάστασης στις τελευταίες προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό.

Στη ΝΕΤ, τo Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 14:00