Δολάρια σωτηρίας από πέντε τραπεζικούς κολοσσούς σε μία επιχείρηση βελτίωσης του κλίματος. Πόσο ανοικτό είναι το θέμα για τη διάσπαση της Ευρωζώνης. Οι εκτιμήσεις της Nomura και της Credit Swiss.

Tι σημαίνουν οι ασκήσεις ετοιμότητας και οι «πλατφόρμες» για την επιστροφή στη δραχμή και γενικά στα εθνικά νομίσματα.Τι θα συμβεί με το PSI. Τι ζητούν οι τράπεζες. Ποιος ο κίνδυνος για αποτυχία;

Με τον αραμπά οι αποκρατικοποιήσεις

Ποιες αποκρατικοποιήσεις; Ποιο 2015; O στόχος για την είσπραξη των 50δις ευρώ πηγαίνει για το 2020. Όλο το νέο χρονοδιάγραμμα και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που «μπλοκάρουν» τα 35 ακίνητα του Δημοσίου. Τι βγαίνει στο σφυρί στις αρχές του 2012.

Νέο κόμμα στα σκαριά από ανθρώπους της αγοράς

Έρχεται το «κόμμα της αγοράς». Ποιοι το απαρτίζουν – ποια είναι η στάση των ισχυρών του χρήματος . Ποιοι πολιτικοί και ποια στελέχη βολιδοσκοπήθηκαν. Τι αποκαλύπτει ο επιχειρηματίας Στέλιος Σταυρίδης.

Τα σενάρια για το μέλλον της Ευρωζώνης

Μήνυμα του Κεντρικού Τραπεζίτη Ντράγκι της ΕΚΤ : Λύστε μου τα χέρια για να παρέμβω. Χρειαζόμαστε ενοποίηση και δημοσιονομική πειθαρχία. Τα άμεσα σενάρια που εξετάζονται τώρα: Παρέμβαση της ΕΚΤ μέσω ΔΝΤ, παρέμβαση του ΔΝΤ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διασώσεων EFSF και αλλαγές στα πρωτόκολλα των συνθηκών, για να γλιτώσουν χρόνο, ενόψει ριζικών αλλαγών στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Πως φθάσαμε έως εδώ. Απειλήθηκε πτώση μεγάλης γαλλικής τράπεζας που θα προκαλούσε διεθνές τραπεζικό ντόμινο, άνευ προηγουμένου.