Προς κρατικοποίηση οδεύουν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες πιέζουν να συνεχίσουν να έχουν το μανατζμεντ. Όλο το θρίλερ που παίζεται μετά το μπλόκο, στα σωτήρια του τραπεζικού συστήματος.

Το κρυφό ραντεβού μεγαλομετόχου μεγάλης τράπεζας με τον υπουργό. Το αίτημα για αντικατάσταση των εγγυήσεων αντί για κοινές με προνομιούχες μετοχές και το δραματικό ραντεβού του Προβόπουλου. Ποια τράπεζα παίρνει τη σκυτάλη μετά την Proton Bank.

Τι φέρνει το «κούρεμα» των ομολόγων

Πόσο συμφέρουσα λύση είναι το «κούρεμα» των ομολόγων; Οι αναλύσεις της Credit Swiss και της Nomura.
Οι επιπτώσεις στις τράπεζες, στο εμπόριο, στα ταμεία, στα ακίνητα αλλά και στα οικονομικά του κράτους. Μόνο στο 9,2% θα είναι η μείωση το χρέους; Θα δεσμευτούν ως και 50δις από το δανεισμό μας.

Το πόρισμα: 4 ασφαλιστικές στο κόκκινο

Το έγγραφο φωτιά από το πόρισμα της εποπτείας Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Τέσσερις ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται στο κόκκινο. Οι 103 επιτόπιοι έλεγχοι, τα αποθεματικά και ο φόβος για νέα λουκέτα στον κλάδο.

Τα νέα σχέδια σωτηρίας της Ελλάδας

Σε δύο στρατόπεδα η Ευρώπη. Στο μέσον η Ελλάδα. Το παρασκήνιο για την απόφαση που μας αφορά και οι εξελίξεις. Ανοικτό το θέμα των εκλογών μετά το Νοέμβριο. Τα σχέδια σωτηρίας που κατατίθενται το ένα μετά το άλλο και τι προβλέπει η πρόταση Allianz-Goldman Sachs.

Μεγαλώνει αντί να μικραίνει το έλλειμμα

Κάθε χθες και καλύτερα. Καταφέραμε να μεγαλώσουμε κατά 15,1% το έλλειμμα μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2011. Τώρα τρέχουμε για έσοδα 15,5δις ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πόρισμα της τρόικας, οι εντολές που έδωσε και τα νέα μέτρα που έρχονται.