Μας τράβηξαν το σχοινί γιατί δεν υπήρχε αποπληρωμή ομολόγων. Το σχέδιο των ευρωπαίων για εσωτερική πτώχευση.
Τα μέτρα- εφιάλτης, το αδιέξοδο και όλα τα σενάρια.

Ακόμα και να πάρουμε την 6η δόση, τι θα συμβεί τον Δεκέμβριο;  Οι Διεθνείς Οίκοι δεν πείθονται από τις «θυσίες» των Ελλήνων. Μας σπρώχνουν και σε «κούρεμα». Βλέπουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Goldman Sachs, Barclays Capital, Morgan Stanley, Nomurg, Fitch.

Βλέπουν αναδιάρθρωση του χρέους

Εκκλήσεις για μεγαλύτερο κούρεμα και λιγότερη λιτότητα από όλες τις πλευρές:
Goldman Sachs, Στίγκλιτς, Ρόγκοφ, Αμερικανοί γερμανοί καθηγητές, ΔΝΤ και οίκοι, καλούν τους Γερμανούς να χαλαρώσουν τη θηλειά στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη…

Σε εξέλιξη η επίθεση στις ευρωπαϊκά ομόλογα και στις ευρωτράπεζες. Ανεβαίνουν τα spreads για Ισπανία και Ιταλία.
Νέος στόχος η Γαλλία. ΔΝΤ: Ζημιές 200 δις ευρώ από ομόλογα. Financial Times: 300 δις ευρώ οι ζημιές. Νέα δάνειο 500 εκ δολαρίων της ΕΚΤ.

Τα φέσια του Δημοσίου

Πρωτοβουλία – σταθμό ξεκινάει η deal για την είσπραξη και τη δέσμευση πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου στις επιχειρήσεις. Τα «φέσια» φτάνουν τα 7δις και δημιουργούν αδιέξοδα. Πως ξεκίνησε το κακό, οι ευθύνες, η νοοτροπία και η αντίδραση.

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις και στους φορείς να δημοσιοποιήσουμε τώρα τα χρέη του κράτους και να απαιτήσουμε λύσεις.

Το νέο πλάνο των αποκρατικοποιήσεων

Θέμα ημερών η συμφωνία για το Ελ. Βενιζέλος. Τι χωρίζει τις δύο πλευρές. Τι γίνεται στις συζητήσεις του ΟΠΑΠ και του Δημοσίου, για τις ανανεώσεις των αδειών για τα τυχερά παιχνίδια και τα «φρουτάκια». Το πρόβλημα που υπήρξε με τα Κρατικά Λαχεία και όλο το σχέδιο του υπουργείου για να μαζευτούν τα λεφτά.