Μη χάσετε σήμερα τη Deal news. Επιλεκτική πτώχευση τον Σεπτέμβριο: Στο φως ο σχεδιασμός που βρίσκεται στην τελική του φάση. 1η έως και 15 Σεπτεμβρίου, για δύο εβδομάδες η επιλεκτική πτώχευση.

Τέλος Αυγούστου ο ΟΔΔΗΧΑ ανοίγει το βιβλίο προσφορών. Από την επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί η οικονομία της χώρας. Στόχος το 90% των ομολόγων που η αξία τους φτάνει τα 140 δισ. Οι 4 εναλλακτικές δυνατότητες και πως θα κινηθούν οι τράπεζες.

Κρίση χρέους απειλεί την Ευρωζώνη: Η κρίση χρέους απειλεί την Ευρωζώνη. Ζητείται νέο ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας με κεφάλαια ένα έως και τρίσ. ευρώ και παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα. Ο Μπαρόζο ζητάει να στηθεί εξ’ αρχής το EFSF, με επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης και κρούει τον κώδωνα για γρήγορη δράση. Παραδέχεται ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.

Οι Τράπεζες που πήραν τα αποθεματικά του Δημοσίου: Έξι δισ. πήραν οι τράπεζες από τα αποθεματικά του ελληνικού δημοσίου τις τελευταίες 20 ημέρες. Τα έγγραφα με τα ποσά αναλυτικά με κάθε Τράπεζα που αποκαλύπτει η deal και οι αποφάσεις Βενιζέλου για στήριξη ρευστότητας την οποία μάλιστα νομιμοποιεί με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή.