Έχοντας αντίθετα συμφέροντα οι ασφαλιστές, οι δανειστές και η Γερμανία, οδήγησαν αρχικά σε φαλιμέντο την γαλλική πρόταση για μετακύληση από κοινού με τον Σόιμπλε.

Ο τελευταίος κατάλαβε ότι το σχέδιο αποτυγχάνει λόγω μικρής συμμετοχής και το τορπίλισε ο ίδιος. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο άνθρωπος των τραπεζών (διευθύνων του IIF) Dallara και πρότεινε παραλλαγή με επαναγορά «τσακισμένου» ελληνικού χρέους, από την οποία κερδοσκοπούν αγρίως οι τράπεζες.

Κέρδη για τους Τραπεζίτες

Ενθουσιάστηκαν οι τραπεζίτες. Βλέπουν διπλασιασμό των κεφαλαίων τους με τις σημερινές τιμές… Ευκαιρία, να αγοράσουν υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα βάζοντας μάλιστα μόνον το 70% των κεφαλαίων, που θα παίρνουν από την εξόφληση παλαιών.

Το άλλο 30%, θα το βάζει η Ελλάδα, από δάνεια που θα παίρνει και από κεφάλαια που θα προκύπτουν από την πώληση ελληνικής περιουσίας. Αν τα ομόλογα που θα αγοράζουν οι τράπεζες, εξοφληθούν κανονικά, με τις σημερινές τιμές διπλασιάζουν τα λεφτά τους…

Νέο ψαλίδι στο Δημόσιο

Άλλες 8 τομείς σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Έρχονται νέες μειώσεις μισθών, αλλαγές σε παροχές αλλά και λουκέτα. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αντί για μείωση η επιτροπή του υπουργείου πρότεινε να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες στα βαρέα. Η αντίδραση της τρόικας και γιατί καλείται τώρα ο υπουργός να δώσει πολιτική λύση.

Η λίστα των ακινήτων και τα αγκάθια των αποκρατικοποιήσεων

Ανακοινώνονται τα 100 πρώτα ακίνητα του δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί. Τι περιλαμβάνει η λίστα. Η έκθεση που έδωσαν στο υπουργείο οικονομικών οι τράπεζες-σύμβουλοι και οι διευκρινήσεις που ζητούν. Ακόμα 9 ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις 9 μεγάλα προβλήματα. Τα αγκάθια στο δρόμο των αποκρατικοποιήσεων.