Μεγάλη αίσθηση στα αμερικανικά και βρετανικά tabloids έχει προκαλέσει το γεγονός του αποκλεισμού της Βρετανίδας τραγουδίστριας, Cheryl Cole από την κριτική επιτροπή του αμερικανικού X-Factor.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οι παραγωγοί της εκπομπής φοβήθηκαν ότι η έντονη βρετανική προφορά της θα δυσκόλευε πολύ το αμερικανικό κοινό κι έτσι την έδιωξαν μερικές μέρες μετά την έναρξη των γυρισμάτων. Υπόνοιες επίσης υπάρχουν για την «έλλειψη χημείας» με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής: Simon Cowell, Paula Abdul και LA Reid η οποία ώθησε κι αυτή στην ακύρωση του συμβολαίου της  Cole -ύψους 1.2 εκατομμυρίων λιρών- με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Απ’ ότι φαίνεται, τη θέση της στην κριτική επιτροπή θα αναπληρώσει η δημοφιλέστατη αμερικανίδα τραγουδίστρια, Nicole Scherzinger. Η Pussycat Doll και σύντροφος του οδηγού της F1, Lewis Hamilton θα συμμετείχε αρχικά στην εκπομπή ως παρουσιάστρια μαζί με τον Steve Jones, τα πράγματα όμως άλλαξαν με τον διωγμό της Cole.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Scherzinger είχε ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία ως μέλος της κριτικής επιτροπής όταν σ’ ένα επεισόδιο της βρετανικής εκδοχής του talent show αντικατέστησε την Cheryl Cole που δεν μπορούσε να παραστεί για λόγους υγείας.