Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» στην ΕΡΤ1 με τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη, σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα αναφερόμενoς ιδιαίτερα σε όσα συμβαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο δημοφιλής ηθοποιός, τόνισε ότι είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι γελάμε με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και στηλίτευσε το «σόου» -όπως το χαρακτήρισε- για το θέμα της ηγεσίας.

Όσον αφορά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με τη σειρά «Famagusta», στην οποία πρωταγωνιστεί, δήλωσε: «Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη η αντίδρασή τους». Επιπλέον, ανέφερε:

«Είναι φυσιολογικό όλο αυτό που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Μπορείτε να φανταστείτε να προβαλλόταν το ‘Famagusta’ και οι Τούρκοι να το υποδέχονταν με ενθουσιασμό; Θα ήταν παράξενο. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη. Το θέμα είναι πολύ ζοφερό και νωπό ακόμα».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ξεχνάμε αυτά τα γεγονότα, παρόλο που είναι ζήτημα ευρείας εθνικής σημασίας. Υπογράμμισε ότι η Κύπρος αποτελεί κομμάτι του ελληνισμού με κοινή γλώσσα, θρησκεία, συνήθειες και έθιμα, ενώ παράλληλα, σημείωσε και την ισχυρή τουρκική παρουσία στο νησί για πολλά χρόνια.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα του 1974, τόνισε: «Ήταν πολύ σκληρά. Από την ελληνική πλευρά, με τη δικτατορία, υπήρξε μια αισχρή προδοσία, εξαιρετικά ελεεινή, και αναμετρηθήκαμε με την Τουρκία που έπραξε και αυτή ό,τι είχε σχεδιάσει».

Τέλος, απαντώντας στην αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με τη σειρά, ανέφερε: «Δεν μπορεί η Τουρκία να διαμαρτύρεται και να λέει ‘δεν θα προβάλλετε αυτό’, γιατί αυτά είναι γελοία πράγματα. Με αυτή τη λογική, ο καθένας θα μπορούσε να απαιτεί να μη μεταδίδεται το οτιδήποτε. Όπως και να έχει, η αντίδρασή τους δεν ήταν έκπληξη. Το περίμενα. Το Κυπριακό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αν και πέρασαν 50 χρόνια, δεν πρέπει να το ξεχνάμε».