Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό και να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00

#BraveNewWorkplace

Το Γραφείο του Μέλλοντος Είναι Πολυμορφικό

Οι χώροι εργασίας είναι από τα πεδία που υπέστησαν δραματικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να αλλάξουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Θα εργαζόμαστε από οπουδήποτε ή θα είναι αναγκαία η παρουσία στο γραφείο; Τι ρόλο διαδραματίζει το εργασιακό περιβάλλον στην προσέλκυση και στη συγκράτηση ταλέντου;

Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewWorkplace, καταγράφοντας τη στροφή στη δημιουργία χώρων εργασίας υψηλών προδιαγραφών με όσο το δυνατόν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η τηλεργασία και το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης ήρθαν για να μείνουν ή αποτελούν πρόσκαιρες τάσεις; Η παρουσία στο γραφείο είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη εργασιακής κουλτούρας; Γιατί οι εταιρείες επενδύουν σε εγκαταστάσεις με πολυμορφικές λειτουργίες, που συνδυάζουν την εργασία με το well-being;

Αναζητώντας απαντήσεις συνομιλούμε με τους ειδικούς, ενώ επισκεπτόμαστε τα υπερσύγχρονα νέα γραφεία της Kaizen Gaming, της GameTech εταιρείας που έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών, βιοκλιματικού και πιστοποιημένου campus. Τόποι κοινωνικοποίησης και παραγωγικότητας, οι επαγγελματικοί χώροι όχι μόνο επαναπροσδιορίζονται, αλλά καθορίζουν και το μέλλον της ίδιας της εργασίας.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Στέλλα Βουλγαράκη (Chief People Officer, Kaizen Gaming), Τάσος Γεωργαντζής (Managing Director, Urban Soul Project), Γιάννης Περρωτής (Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Άτρια), Γεωργία Νικολέτου (Junior Risk &amxp; Fraud Analyst, Kaizen Gaming), Νιόβη Καλαντζή (Head of Business Intelligence & Analytics, Kaizen Gaming), Έλενα Γεωργανά (Business Partner @Executive Level, kariera.gr), Παναγιώτης Σφήκας (Business Development Manager, Kaizen Gaming), Στέφανος Δολτσίνης (Technology Manager – Machine Learning, Kaizen Gaming).

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00

#BraveNewSolutions

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει όσα γνωρίζουμε για τους βιομηχανικούς αυτοματισμούς

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ. Πώς αλλάζει τα δεδομένα για τις βιομηχανίες; Με ποιον τρόπο οι νέες τεχνολογίες έχουν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία καινοτόμων βιομηχανικών αυτοματισμών; Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewSolutions αποπειράται να εξερευνήσει τον εν πολλοίς άγνωστο κόσμο των βιομηχανικών λύσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγής.

Είναι δυνατόν δύο επιχειρήσεις να είναι ανταγωνίστριες και ταυτόχρονα να συνεργάζονται; Τι είδους δεξιότητες θα πρέπει να έχουν όσοι διοικούν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις; Πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αυτοματοποίηση για την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής;

Πώς σε ένα εργοστάσιο συνυπάρχουν αρμονικά και διασυνδέονται μεταξύ τους οι επιμέρους λύσεις;

Αναζητώντας απαντήσεις, συνομιλούμε με ειδικούς της βιομηχανίας και μεταβαίνουμε στις εγκαταστάσεις της Sabo στην Εύβοια που ανήκει στους κορυφαίους, παγκοσμίως, κατασκευαστές ολοκληρωμένων εργοστασίων για λογαριασμό τρίτων, αποτελώντας από τις πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα που έχουν χρησιμοποιήσει ρομποτική τεχνολογία. Οι νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση και το blockchain λειτουργούν ως πυλώνες της νέας γενιάς βιομηχανικών λύσεων που μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Ματίνα Κοίλιαρη (CEO, Όμιλος SABO), Γιάννης Θάνος (Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μάρκος Βερέμης (Εταίρος, Big Pi Ventures, Συνιδρυτής, Upstream & Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας, ΣΕΒ), Γιώργος Κουκάς (Εμπορικός Διευθυντής, SABO), Heimo Scheuch (CEO, Wienerberger), Shinichi Tanzawa (Τέως Πρόεδρος & CEO, FANUC Europe), Ευγενία Κοίλιαρη (CEO, SABO ΑΕ), Νίκος Νιτσόλας (Επικεφαλής των Προγραμματιστών των Ρομπότ, SABO), Δημήτρης Κοίλιαρης (Ιδρυτής, SABO).

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΑΝΤ1.