Το τρανς μοντέλο Rose Montoya παρευρέθηκε στο Pride που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο και η χαρά της ήταν πολύ μεγάλη. Τόσο μεγάλη, που έφτασε σε σημείο να βγάλει το πάνω μέρος του ρούχου της.

Όμως, στον Λευκό Οίκο δεν είναι όλα επιτρεπτά. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η υπερασπίστρια των τρανσέξουαλ δικαιωμάτων στους προσωπικούς λογαριασμούς στα social media, διακρίνεται η ίδια να μιλά με το τους Τζο και Τζιλ Μπάιντεντ, ενώ σε κάποιο σημείο, φαίνεται γυμνόστηθη και χαρούμενη. Αυτό δεν άρεσε πολύ στην εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η Rose Montoya να μην είναι πλέον ευπρόσδεκτη στις εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου. «Η συμπεριφορά της ήταν απλώς απαράδεκτη», δήλωσε χθες (13/06) η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ. «Ήταν άδικο για τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που ήταν εκεί για να γιορτάσουν τις οικογένειές τους».

Μιλώντας στην ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου, η Ζαν-Πιέρ δήλωσε: «Τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο σίγουρα δεν θα προσκληθούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η επίδειξη με γυμνό στήθος «δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβεί επί αυτής της κυβέρνησης», σύμφωνα με το apnews.com.

Από μεριάς της, η Rose Montoya ανέβασε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή λαμβάνω εκατοντάδες emails και τηλεφωνήματα. Προς το παρόν, δεν θα είμαι διαθέσιμη. Σας παρακαλώ, κάντε υπομονή. Πολύ σύντομα, θα βγάλω ανακοίνωση».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φιλοξένησε την εκδήλωση για να δείξει την υποστήριξη της κυβέρνησης προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Πρόσφατα υπήρξε πίεση από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες, σε πολιτειακό επίπεδο, για τον περιορισμό των drag shows και τον περιορισμό των επιλογών για τους νέους που επιδιώκουν τη μετάβαση του φύλου τους.