Η Αντζελίνα Τζολί φέρεται να έχει εξαπολύσει «μια νομική εκστρατεία», μηνύοντας το FBI με το όνομα «Jane Doe» για να μάθει περισσότερα για την έρευνά του σχετικά με ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε τζετ και στο οποίο εμπλέκεται ο Μπραντ Πιτ. Η μήνυση φέρεται να αφορά το γεγονός ότι οι πράκτορες του FBI «έθαψαν» περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και γιατί δεν απήγγειλαν κατηγορίες κατά του ηθοποιού.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τον Πιτ το 2016 με αφορμή ισχυρισμούς ότι κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής πτήσης από την Ευρώπη στην Αμερική το 2016, φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 15χρονο τότε γιο του Μάντοξ.

Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα έγινε στις αρχές, το οποίο πυροδότησε την έρευνα του FBI, η οποία έκλεισε στις 22 Νοεμβρίου 2016, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. Λίγες ημέρες αργότερα, η Τζολί, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Τώρα, μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως Jane Doe – με έντονες υποψίες ότι είναι η Τζολί – μηνύει το FBI για πληροφορίες σχετικά με την έρευνά τους για ένα περιστατικό φερόμενης ενδοοικογενειακής βίας σε ένα ιδιωτικό τζετ πριν από χρόνια, το οποίο ταιριάζει με την περιγραφή του περιστατικού που οδήγησε στον χωρισμό της Τζολί από τον Πιτ.

Η αγωγή, που κατατέθηκε βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, ζητά πληροφορίες «σχετικά με την έρευνα της υπηρεσίας για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια και στο οποίο συμμετείχαν η ενάγουσα και τα ανήλικα παιδιά της ως θύματα και μάρτυρες».

«Πριν από αρκετά χρόνια, ενώ η ενάγουσα, ο τότε σύζυγός της και τα παιδιά τους, που ήταν όλα ανήλικα τότε, ταξίδευαν με ιδιωτικό αεροσκάφος, ο σύζυγος φέρεται να επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά στην ενάγουσα και τα παιδιά», υποστηρίζει η Doe στην αγωγή.

Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ

Η Doe εξηγεί ότι το FBI διερεύνησε την υπόθεση, αλλά «ανακοίνωσε δημοσίως ότι κλείνει την έρευνά του για το περιστατικό χωρίς περαιτέρω ενέργειες».

Η αγωγή της αναφέρει ότι το αίτημα FOIA αποσκοπεί στην «καλύτερη κατανόηση της έρευνας του FBI και στην απόκτηση πληροφοριών που είναι απαραίτητες για να λάβουν τα παιδιά της ιατρική περίθαλψη και συμβουλευτική για το τραύμα» μετά το περιστατικό.

Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ

Η άγνωστη προσθέτει στην αγωγή ότι έχει «δημόσια ιδιότητα» και θέλει να παραμείνει ανώνυμη, προσθέτοντας ότι το άλλο μέρος, ο σύζυγος, έχει επίσης δημόσια ιδιότητα. Νομικοί γνώστες λένε ότι υπάρχει «εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα» η αγωγή να έχει υποτίθεται κατατεθεί από την Τζολί, επειδή όλα τα γεγονότα ταιριάζουν.

Μια πηγή υποστήριξε ότι η Τζολί φέρεται να προσπαθεί να βρει επιβλαβείς πληροφορίες εναντίον του Πιτ, καθώς η μάχη για την επιμέλεια των έξι παιδιών τους συνεχίζεται. Η νομική πηγή δήλωσε: «Υπάρχει μικρό προηγούμενο για το FBI να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα που έκλεισε χωρίς κατηγορίες. Η Αντζελίνα πιθανότατα ψάχνει για ένα κομματάκι πληροφορίας, κάτι άλλο για να χρησιμοποιήσει εναντίον του Μπραντ Πιτ».

Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ

Η πηγή πρόσθεσε ότι τόσο η Τζολί όσο και ο Πιτ έλαβαν πληροφορίες σχετικά με την έρευνα όταν το FBI έκλεισε την υπόθεση πριν από πεντέμισι χρόνια.

Η Amanda Kramer, η δικηγόρος που κατέθεσε την αγωγή εκ μέρους της Jane Doe, δήλωσε: «Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω την ταυτότητα της Jane Doe, η οποία έχει επιδιώξει να διαφυλάξει την ιδιωτική ζωή της οικογένειας. Η θέση μας είναι ότι τα θύματα και οι επιζώντες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για τα εγκλήματα που βίωσαν ή κατήγγειλαν, όπως συνηθίζεται σε πολιτειακό επίπεδο, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τη φροντίδα υγείας και τραύματος και τη νομική προστασία για τα παιδιά τους και τους ίδιους».