Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάνσον στο δικαστήριο, υπάρχει ένα τραγούδι των θρυλικών Beatles που τον ενέπνευσε για την φρικιαστική δολοφονία της Σάρον Τέιτ, έγκυου συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι το 1969.
Στις 8 Αυγούστου του 1969, λοιπόν, ο Τσαρλς Μάνσον έστειλε τέσσερις από τους οπαδούς του, αφού πρώτα τους είχε κάνει πλύση εγκεφάλου, να εισβάλουν στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Ο συγγραφέας έλειπε εκτός πόλης, αλλά οι μανιακοί Μανσονίτες δολοφόνησαν βάναυσα όλους όσοι βρίσκονταν σε αυτό -συνολικά τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, που ήταν σχεδόν εννέα μηνών έγκυος στο παιδί του Πολάνσκι. Ο Μάνσον πίστευε ότι αυτός ο φόνος θα έφερνε την προφητεία του για έναν φυλετικό πόλεμο με τους Μαύρους Πάνθηρες.
Beatles: Το τραγούδι τους που συνδέεται με τον Τσαρλς Μάνσον και τη φριχτή δολοφονία της Σάρον Τέιτ
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com, ο Μάνσον είχε εμμονή με το «The White Album» των Fab Four. Στην ουσία, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους θρυλικούς Μπητλς για το φρικτό έγκλημα που είχε διαπράξει. «Είναι οι Μπητλς, η μουσική που κάνουν», είπε στον εισαγγελέα που τον καταδίκασε για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα, σύμφωνα με το Rolling Stone. «Αυτά τα παιδιά (οι υποχείριοί του) ακούν τη μουσική των Μπητλς και παίρνουν το μήνυμα. Το οποίο είναι υποσυνείδητο».
Ο Μάνσον, μάλιστα, προσηλώθηκε σε ένα κομμάτι του άλμπουμ συγκεκριμένα, το «Helter Skelter», και ονόμασε το κίνημά του από το τραγούδι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com. Ο Lis Wiehl, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, είπε ότι αυτό το «Helter Skelter» έγινε η συντομογραφία της λατρείας για τη φυλετική αναρχία που ήδη κήρυττε ο Μάνσον.
Το βασικό μήνυμα των στίχων των Beatles, ωστόσο, όπως «το μόνο που χρειάζεστε είναι αγάπη» αγνοήθηκε λόγω του χειριστικού σκοταδισμού του Μάνσον, τον οποίο χρησιμοποίησε κυνικά για να χειραγωγήσει το κοπάδι του.
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έχει ξεκαθαρίσει ότι το κομμάτι αφορά στην πραγματικότητα τον εξοπλισμό παιδικής χαράς, αλλά ο Μάνσον ισχυρίστηκε ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να αντιληφθεί το θεϊκό νόημα πίσω από τους φαινομενικά αβλαβείς στίχους. «Και αυτό το νόημα είχε εμφυτευμένες οδηγίες», εξήγησε ο Wiehl. «Σήκω, κάνε κάτι και σκότωσε. Και σκότωσαν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι έκαναν».