Η Χρυσάνθη Γουλανδρή είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της Ιρλανδίας, η οικονομία της οποίας μπορεί να καταρρέει, ο προσωπικός λογαριασμός όμως της Γουλανδρή αυξάνεται συνεχώς.

Η προσωπική της περιουσία ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ενώ μαζί με το σύζυγό της, Τόνι Ο’ Ράιλι, αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2,5 δισ. ευρώ! Ζει μια παραμυθένια ζωή στην Ιρλανδία και συναναστρέφονται με όλο το παγκόσμιο jet set και σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής.

Μπορεί να σε καλέσουν για τσάι στο σπίτι τους και ξαφνικά να αντιληφθείς ότι δίπλα σου κάθεται ο πρωθυπουργός του Καναδά ή η άλλοτε σιδηρά κυρία της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Και όλοι αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλοί φίλοι τους.

Από τις σουίτες, στις φάρμες
Γεννήθηκε το 1950 ανάμεσα σε δύο ισχυρές οικογένειες. Πατέρας της ήταν ο Τζον Γουλανδρής και μητέρα της η Μαρία Λαιμού. Τότε η οικογένεια ζούσε στο «Savoy Palace Hotel» και ταξίδευε συνεχώς. Ήταν ένα κορίτσι με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι αυτό και απαρνήθηκε από νωρίς τα deals με τα πλοία για χάρη άλλων δρόμων.
Σε κάποιο από τα γκλάμουρους καλέσματα του ξενοδοχείου «Pierre» στο Μανχάταν γνωρίζεται με τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τόνο Ο’ Ράιλι, τον ισχυρό άνδρα της εταιρίας  «Ηeinz» και ιδιοκτήτη σημαντικών ευρωπαϊκών media όπως η βρετανική εφημερίδα  «Independent» και δείχνει γοητευμένη. Θα προκύψει ειδύλλιο και ο ευρωπαϊκός Τύπος θα σχολιάσει με διακριτικότητα «Ο γάμος αυτός έμοιαζε με ρομαντική επιχειρηματική συμφωνία. Τα τάνκερ συνευρέθηκαν με τις «δημοφιλείς μαγιονέζες» και το χρήμα που μπήκε στο κοινό ταμείο ήταν απίστευτο. Αποτελούν ένα από τα πιο σνομπ αλλά και λαμπερά ζευγάρια του παγκόσμιου jet set». Σήμερα η Χρυσάνθη Γουλανδρή διαθέτει φάρμες που εκτρέφουν άλογα, τα οποία μάλιστα συμμετέχουν στις σημαντικότερες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Το διάσημο διαμάντι
Το ζευγάρι πάντως ξέρει να διατηρεί το μύθο του. Το 1996 έστρεψε όλα τα φλας πάνω του όταν σε κάποια δημοπρασία ο Τόνι δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσει και να προφέρει στη σύζυγό του το 40 καρατίων διαμάντι που έκανε κάποτε δώρο ο Ωνάσης στην Τζάκι.

Το μυθικό κάστρο
Η μόνιμη κατοικία του ζευγαριού βρίσκεται στην Ιρλανδία. Πρόκειται για ένα μυθικό πύργο εποχής που αγκαλιάζεται από ατελείωτα στρέμματα πρασίνου. Η έπαυλη διαθέτει ιπποφορβείο και φάρμες με μοσχάρια και βουβάλια. Τα κυρίως κτίσματα είναι από πέτρα και ξύλο και όλες οι πόρτες είναι βαμμένες μπλε. Μέσα υπάρχουν πάμπολλοι κήποι πνιγμένοι στις φλαμουριές και τις αλέες, ένα ιστορικό εκκλησάκι, ενώ σε τμήματα του κτήματος υπάρχει πυκνή βλάστηση από τεράστιες οξιές και καστανιές. Για να γυρίσεις ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο χρειάζεσαι είτε αυτοκίνητο του γκολφ είτε μιάμιση ώρα.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η Χρυσάνθη Γουλανδρή και ο σύζυγός της δεν εγκατέλειψαν το μυθικό κάστρο ούτε τώρα που το επίσημο κράτος της Ιρλανδίας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.