Ένα ολόσωμο άγαλμα της Amy Winehouse παρουσιάστηκε στο Camben, στο βόρειο Λονδίνο, σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωσης τριών χρόνων από τότε που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών.

Το γλυπτό, σχεδιάστηκε από τον εικαστικό Scott Eaton, έχει φυσικό μέγεθος, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της τραγουδίστριας ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το κατακόκκινο τριαντάφυλλο στα μαλλιά της.

«Όταν δημιουργώ πρέπει πρώτα να κατανοήσω το άτομο, τον χαρακτήρα του. Η Amy, ήταν μικροσκοπική, αλλά είχε ισχυρή προσωπικότητα» είπε ο γλύπτης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η στάση που απεικονίζεται στο άγαλμα είναι χαρακτηριστική της ανασφάλειάς της. «Το χέρι στο γοφό, ο τρόπος που γυρνά το πόδι της, είναι όλα κομμάτια που συνθέτουν την προσωπικότητά της» εξήγησε ο Eaton.

Στα αποκαλυπτήριά του το «παρών» έδωσαν οι γονείς της Amy Winehouse, o δημιουργός του αλλά και πλήθος κόσμου.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω την Amy απαθανατισμένη έτσι. Ο Scott έκανε εξαιρετική δουλειά, παγώνοντας τον χρόνο και επιλέγοντας μια όμορφη στιγμή της ζωής της κόρης μου. Το Camden σήμαινε πολλά για την Amy και είναι υπέροχο που θα στέκεται εις τους αιώνες, εδώ, στην καρδιά της περιοχής» δήλωσε ο πατέρας της βρετανίδας μουσικού, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2011 από υπερβολική δόση αλκοόλ.