Δίπλα σε μία μαρμάρινη σκάλα, φορώντας ένα μίνι λευκό φόρεμα, μπεζ μπουφάν και μποτάκια πόζαρε για τη Vogue η πολύ δημοφιλής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ιαπωνίας.

Η 42χρονη Ρένο, πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης και υπουργός Δημόσιας
Διοίκησης, εμφανίζεται στο τεύχος του Νοεμβρίου του ιαπωνικού περιοδικού. Το περιοδικό κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ωστόσο το θέμα ξεσήκωσε
θύελλα αντιδράσεων μετά την αναδημοσίευση των φωτογραφιών σε
εβδομαδιαίο περιοδικό που αγοράζουν οι, στην πλειοψηφία τους άνδρες,
πολιτικοί της χώρας.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «ανάρμοστη» τη φωτογράφιση η
οποία συνοδεύεται από συνέντευξη της Ρένο για τις πολιτικές της
πεποιθήσεις και για το πώς συνδυάζει καριέρα και μητρότητα.

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη, διευκρινίζοντας ότι ακολούθησε τη νόμιμη οδό για τη φωτογράφιση η οποία έγινε τον Αύγουστο όταν το Κοινοβούλιο είχε διακόψει τις εργασίες του.

«Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη εάν η πράξη μου αυτή θεωρήθηκε ανάρμοστη, γιατί δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», τόνισε.

Σύμφωνα με το γραφείο της Ρένο, η φωτογράφιση στο Κοινοβούλιο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της. Απαγορεύονται μόνον οι φωτογραφίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ρένο είναι η μία από τις δυο γυναίκες υπουργούς της ιαπωνικής κυβέρνησης και πρώην μοντέλο. Για δεκαπέντε χρόνια παρήλασε στις πασαρέλες όλου του κόσμου, έγινε πρόσωπο οίκου καλλυντικών στη χώρα της, έκανε σέξι διαφημίσεις και στη συνέχεια πήρε πτυχίο Νομικής. Για δέκα χρόνια υπήρξε κεντρική παρουσιάστρια του Asahi TV. Είναι παντρεμένη με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Τόκιο και έχει αποκτήσει δίδυμα.