Διαγράψτε όσα αστέρια ξέρατε μέχρι τώρα. Ένας είναι σήμερα το λαμπρότερο ελληνικό αστέρι και ως σούπερσταρ μόνο στην πόλη του φωτός θα μπορούσε να διαπρέπει.

Ναι, ο Νίκος Αλιάγας είναι αυτή τη στιγμή ο διασημότερος Έλληνας σταρ, ο πιο περιζήτητος ζεν πρεμιέ ανά την Ευρώπη, η πιο πολυτάλαντη προσωπικότητα που με το ακαταμάχητο βλέμμα ακυρώνει όλα όσα μας έχουν σούρει πρόσφατα εχθροί και φίλοι.

Την Πέμπτη στις 15 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, στο ακριβοθώρητο φωτογραφικό στούντιο Harcourt, του οποίου την πόρτα έχουν διαβεί τα διασημότερα ονόματα του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού κινηματογράφου και μόντελινγκ, ο Νίκος Αλιάγας παρουσίασε το φωτογραφικό οδοιπορικό του “Nikos Now” και τα φλας άστραψαν.

Μέσα από το φωτογραφικό άλμπουμ «Nikos Now» ο Νίκος Αλιάγας ξεδιπλώνει ένα ακόμη ταλέντο του, αυτό της φωτογραφίας.

Φωτογραφίες τραβηγμένες όλες με το προσωπικό του smartphone στα διάφορα ανά τον κόσμο ταξίδια του, ακόμη και από το παράθυρο του αεροπλάνου.

Η διεισδυτική ματιά του Νίκου κινείται σε πρόσωπα, σκηνικά και τοπία διψασμένη για χρώμα, φως, αναλογίες κίνησης, μέτρου και συναισθημάτων.

Τα λιτά, εύστοχα κείμενα με τα οποία συνοδεύει τις φωτογραφίες αναδεικνύουν την πάντα δυνατή πένα του. Αφεθείτε στις φωτογραφίες και το κείμενο του Αλιάγα για τον Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου και θα αναπολήσετε εκείνη την μαθητική περηφάνια που παντοτινά όλοι αναζητούμε.

Μελετήστε τα χρώματα στις φωτογραφίες του Νίκου από την Αντίγκουα και θα σας κατακτήσει η απόδραση από την παριζιάνικη φαντασμαγορία στην θαλασσινή ηρεμία.

Μόνο που ο Νίκος, παρά το πολυτάλαντο του χαρακτήρα του, δεν επαίρεται. Αυτό, άλλωστε, τον κάνει μοναδικό.

Άπαντες στηθήκαμε υπομονετικά στην ουρά, γιατί η πόρτα του Harcourt ήταν αυστηρότατη. Αν δεν ήσουν στην guest list δεν πέρναγες.

Αναμέναμε τελετουργικά για να παρασκευαστεί το κοκτέιλ Fontaine Pernod Absinthe στο ειδικό συντριβάνι. Δοκιμάζαμε διακριτικά τις ευφάνταστες entrées του Καναδού chef particulier Brian DeFehr σερβιρισμένες επάνω σε τεράστια κοχύλια. Απολαμβάναμε ενοχικά τα σαγηνευτικά macarons του Pierre Hermé. Παρατηρούσαμε ευλαβικά τη φωτογραφική δουλειά άλλων δεκατρίων φωτογράφων που παρουσιάζονται στο Harcourt, καθότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας της φωτογραφίας στο Παρίσι.

Άπαντες, όμως, παρατούσαμε τις κάθε είδους εικόνες, στιγμές και σαγήνες στο στούντιο Harcourt μόλις αντικρύζαμε τον Νίκο Αλιάγα.

Όλοι ήθελαν να τον φωτογραφήσουν, όλες ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο dressed cool Νίκος δεν αρνήθηκε ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα αυτόγραφο, ούτε ένα φιλί. Και μπορεί όσες τελικά τον φίλησαν να μεταμορφώθηκαν μπροστά στα μάτια μας σε κύκνο, αλλά ο Νίκος δεν έχασε στιγμή την σεμνότητα που τον διακρίνει παιδιόθεν.

Γιατί ο Νίκος Αλιάγας καταφέρνει τα φώτα που στρέφονται πάνω του να τα μετατρέπει σε συλλογισμό και σοφία και έτσι να τα αντανακλά σε αυτούς που τον θαυμάζουν και τον αγαπούν.

Αδιαμφισβήτητα, ο πιο περήφανος, ο πιο δημιουργικός, ο πιο διάσημος Έλληνας είναι ο πιο ακαταμάχητος Homo Parisianus.


Οι παγωμένες σταγόνες του λιώνουν αργά τη ζάχαρη που στάζει μέσα στο Pernod Absinthe


Ο chef particulier Brian DeFehr επί το έργον


Η κλασική φωτογραφία της Ρόμι Σνάιντερ στο Harcourt


Κάμερες, instagram, smartphone, όλα στραμένα στον Νίκο Αλιάγα


Ο πιο ακαταμάχητος Homo Parisianus

Όλα τα θέματα για το lifestyle και τη σόουμπιζ στο www.radar.gr