Σπάνια στιγμιότυπα από τη ζωή του «Diesel» όταν ήταν απλώς άλλος ένας φοιτητής του LSU…

Με το που έκανε το πέρασμα στο ΝΒΑ το 1992, ο Shaquille O’Neal έγινε μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες περσόνες των σπορ παγκοσμίως.

Λίγα είναι αυτά που δεν ξέρουμε για την πολυτάραχη ζωή του, κι εδώ μπαίνει ακριβώς αυτό το post.

Γιατί τα κολεγιακά χρόνια του «Φορτηγού» δεν είναι και πολύ γνωστά.

Ας κάνουμε λοιπόν μια φωτογραφική τουρνέ στον μεγαλόσωμο φοιτητή O’Neal…

1991 – Ο O’Neal έπαιξε 3 σεζόν στο LSU με καταπληκτικά στατιστικά: 21,6 πόντοι, 13,5 rebounds και 1,7 assists ανά παιχνίδι.

Ο «Κολοσσός» κρατάει σημειώσεις στο μάθημα…

Ο O’Neal πατάει γερά και απογειώνεται για κάρφωμα, στον αγώνα με το Tennessee (1991).

Πώς να χωρέσει ο θηριόσωμος φοιτητής στο στενό (και κοντό) κρεβατάκι του κοιτώνα του;

Ο «Shaq Fu», δύο φορές «Παίκτης της Χρονιάς», εξασφαλίζει το πρώτο του πρωτοσέλιδο στο «Sports Illustrated» τον Νοέμβριο του 1990.

Άφθονος χρόνος για «σκότωμα» ανάμεσα στα μαθήματα και τις προπονήσεις…

Από τις πρώτες φορές που ο Shaq δείχνει στον κόσμο το κάρφωμα-σήμα κατατεθέν του! Εδώ σε αγώνα εναντίον της Southeastern Louisiana το 1991.

Πέρα από μπασκετμπολίστας, ήταν και δεινός dj! Για τις ανάγκες των φοιτητικών πάρτι πάντα…

Σήκωνε τα χέρια του και έπιανε πανικός τους αντιπάλους του. Εδώ σε στιγμιότυπο εναντίον της Indiana το 1992.

Κι όταν αρπαζόταν ο «Γίγαντας», άντε να τον κρατήσεις! Χρειάστηκε ολόκληρος ο πάγκος των Tennessee και 25 λεπτά διακοπής του αγώνα για να σώσουν από τα χέρια του τον έρμο τον Carlus Groves (1992).

Ο Shaq καρφώνει στη μούρη του Jamal Mashburn στο ματς Kentucky-LSU (1992). Και μάλιστα έφυγε από το LSU με 61% ευστοχία εντός παιδιάς (δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών για το LSU).

Ο O’Neal μαζεύει ακόμα ένα rebound το 1992, στο παιχνίδι εναντίον του Kentucky. Στα φοιτητικά του χρόνια μάζεψε μάλιστα 1.217 rebounds, 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο κολεγιακό μπάσκετ.

Οι Jim Jackson, Shaquille O’Neal και Alonzo Mourning ποζάρουν για τον φωτογράφο πριν από τα Draft του NBA (1991). Ο O’Neal «αρπάχτηκε» βέβαια πρώτος, αφήνοντας τη σιγουριά του LSU για το Orlando.

Το άγαλμα του Shaquille O’Neal ανεγέρθη τον Σεπτέμβριο του 2011 στον προαύλιο χώρο του LSU. Εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησαν όλα…