Επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ των Καννών, ο οικος Chopard, συνεργάσθηκε φέτος με τον ιταλό υποδηματοποιό Giuseppe Zanotti για να δημιουργήσουν ενα μοναδικό κόσμημα που αποτελείται απο ενα ζευγάρι παπούτσια-κοσμήματα ασορτί με ενα ζευγάρι σκουλαρίκια Haute Joaillerie. Στις 19 Μαΐου τα πιο πολύτιμα παπούτσα του κόσμου ανέβηκαν στο διάσημο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ φορεμένα απο το εντυπωσιακό μοντέλο Anja Rubik. Στην συνέχεια δημοπρατήθηκαν στη διάρκεια του παραδοσιακού Gala Cinema Against AIDS, υπέρ του amfAR.

Η Caroline Gruosi-Scheufele, Πρόεδρος της Chopard, επέλεξε να ενώσει το ταλέντο της με εκείνο του ιταλού υποδηματοποιού Giuseppe Zanotti για να δημιουργήσει ενα μοναδικό έργο, που δεν εχει ξαναγίνει στον χωρο της Haute Joaillerie και των κόκκινων χαλιών, που απονέμει την ιδιότητα του καινοτόμου στον ελβετό κοσμηματοποιό. Αυτό το κόσμημα, αποτελείται απο παπούτσια στολισμένα με πολύτιμες πέτρες και απο σκουλαρίκια ασορτί, που συμμετείχαν στην δημοπρασία της 19ης Μαΐου, υπέρ του αγώνα εναντίον του Aids. «Εδώ και πολύ καιρό, η Chopard υποστηρίζει το AmfAR και ιδιαίτερα το Γκαλά του στις Κάννες», εξηγεί τη Caroline Gruosi-Scheufele. «Φέτος θέλαμε να τους υποστηρίξουμε με μια πρωτότυπη ιδέα. Πήρε μορφή οταν συνάντησα τον Giuseppe Zanotti, η δουλειά του οποίου μού ενέπνευσε την συνεργασία. Αυτό το κόσμημα αντιπροσωπεύει την εκφραση δύο τεχνων στο απόγειο της πείρας τους και εναν ωραίο τρόπο για οποιον τα αποκτήσει να υποστηρίξει εναν ευγενή σκοπό».

Δημιουργήθηκε απο κοινού απο τα εργαστήρια του Zanotti και της Chopard. Το κόσμημα αυτό πήρε πολλές εκατοντάδες ωρών εργασίας στούς κοσμηματοποιούς, τους κόπτες λίθων, και στούς υποδηματοποιούς που δούλεψαν σ’ αυτό το εργο. Ειναι σε ροζ σατέν με πανύψηλα τακούνια 12.5 πόντους και έχουν 600 πέτρες μπριολέτ σε απαλό ρόζ ντεγραντέ συνολικά 360 καράτια: ρουμπελίτες, ρόζ ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια δεμένα πάνω σε ροζ χρυσό ντύνουν το λουρί γύρω απο τον αστράγαλο που, μπορεί να αποσπασθεί και ανάλογα με την διάθεση να μετατραπεί σε ενα πανέμορφο μπρασελέ. Στα υπόλοιπα λουριά των παπουτσιών ειναι επίσης στερεωμένες πέτρες μπριολέτ. Προχωρώντας λίγο μακρύτερα, την κομψότητα και την πρωτοτυπία, και μετατρέποντας τούς κανόνες του κόκκινου χαλιού, η Chopard, δημιούργησε ενα πανέμορφο ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους στολισμένα με τις ιδιες πέτρες μπριολέτ οπως τα παπούτσια. Φορώντας αυτό το ασυνήθιστο και καινοτόμο σύνολο, η εκπληκτική Anja Rubik, σαν Σταχτοπούτα της συγχρονης εποχής, διέσχισε το κόκκινο Χαλί και χωρίς αμφιβολία έκανε μεγάλη αίσθηση.

«Η Αnja ειναι εντυπωσιακή καί εχει πολλή κομψότητα και παρουσία. Δεν μπορουσαμε να ονειρευτούμε καλύτερη πρέσβειρα για να αποκαλύψουμε το μοναδικό και καινοτόμο κόσμημα στο Κόκκινο Χαλι του Φεστιβάλ», ενθουσιάζεται η Caroline Gruosi-Scheufele, πραγμα στο οποιο προσθέτει ο Giuseppe Zanotti « Γνωρίζω την Anja εδω και λίγο καιρό. Οταν αρχίσαμε να δουλεύουμε με την Caroline πανω σ’αυτό το κοινό σχέδιο, σκεφτηκα αμέσως οτι εκείνη θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη αξία στις δημιουργίες μας».

Εδώ και περισσότερα απο 15 χρόνια, ο Giuseppe Zanotti ειναι ενας απο τούς πλέον αγαπητούς υποδηματοποιούς των στάρς. Διάσημος για τα παπούτσια-κοσμήματα που δημιουργεί, ο οίκος του ξεχωρίζει απο μια εξαιρετική γνώση της τέχνης του, που εμπλουτίζεται με την πάροδο των χρόνων. Οπως η Chopard και το Δημιουργικό της τμήμα, ο Zanotti δέν δίστασε, να δημιουργήσει τα κομμάτια των ονείρων του, να αναπτύξει μεσα στα εργαστήριά του ενα πραγματικό εργαστήριο στύλ, πλαισιωμένος απο μια ομάδα εμπειρων ειδικών, ανάμεσά τους τεχνίτες υποδηματοποιούς, μοντελίστ, σχεδιαστές αλλά και πολλούς ειδικούς στην τοποθέτηση των μπιζού.

«Είχα πάντα ενα πάθος με την κοσμηματοποιία, εκανα συλλογή παλαιών αντικειμένων καί ειμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην ανάγκη της φιλανθρωπίας. Για τόν λόγο αυτό αποφάσισα αμέσως να συνεργασθώ με την Chopard», εξηγεί ο Giuseppe Zanotti, «εξ αλλου υποστηρίζω το έργο της amfAR εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό το πρόγραμμα ειναι η πηγή νέων εμπνεύσεων για μένα και η δυνατότητα να πραγματοποιήσω ενα όνειρο: να δημιουργήσω τα πιο πολύτιμα παπούτσια στον κόσμο…».

Μπροστά σε τόσες ομοιότητες στον τρόπο εργασίας, η συνεργασία ανάμεσα στον ελβετικό οικο κοσμηματοποιίας και τον ιταλό υποδηματοποιό, που βρίσκονται στην κορυφή της τέχνης, ήταν αναπόφευκτη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, θα ειναι ο «στόχος» όλων των φωτογράφων.

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Beaver» στο φεστιβάλ Καννών τα κοσμήματα Chopard επέλεξαν να φορέσουν οι Bar Refaeli και Garance Doré. Η ισραηλινή Bar επέλεξε να φορέσει ενα μακρύ κολιέ απο ρόζ χρυσό 18 καρατίων με τρία κινούμενα διαμάντια, ενα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια (68.5 καράτια) καί δύο δακτυλίδια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με δύο διαμάντια emerald cut. H διάσημη γαλλιδα fashion blogger Garance Doré επέλεξε να φορέσει ενα ζευγάρι σκουλαρίκια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια και fancy-cut κίτρινα διαμάντια (21.45 καράτια).

Αλλά και στην επίσημη προβολή της ταινίας «The Skin I Live In» του Pedro Almodovar τα κοσμήματα Chopard είχαν την τιμητική τους. Η αργεντινή ηθοποιόςMartina Gusman, μέλος της Επιτροπής, επέλεξε ενα πανταντίφ snowflakes σε λευκό χρυσό 18 καράτια με διαμάντια (46.6. καράτια). Η νορβηγίδα συγγραφέας και κριτικός, μέλος της Επιτροπής, Linn Ullmann φόρεσε ενα δακτυλίδι σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια emerald-cut και διαμάντια (10.8 καράτια) και ενα ζευγάρι σκουλαρίκια απο πλατίνα με διαμάντια. Η ισπανίδα ηθοποιός, Elena Anaya, που εμφανίσθηκε στην ταινία «The Skin I Live In», επέλεξε να φορέσε ενα κολιε σε λευκό χρυσό 18 καράτια με τέσσεριες σειρές διαμάντια briolette cut (29 καράτια) και διαμάντια (60.1 καράτια). Η Ισραηλινή ηθοποιός, Moran Atias,επέλεξε ενα μπρασελέ σε λευκό χρυσό 18 καράτια με καφέ διαμάντια (49 καράτια), ενα δακτυλίδι σε λευκό χρυσό με δύο διαμάντια emerald-cut (10 διαμάντια) και ενα ζευγάρι σκουλαρίκια σε λευκό χρυσό με καφέ και λευκά διαμάντια (23 καράτια).

Τέλος, στο Gala Cinema Against AIDS, υπέρ του amfAR, με τα κοσμήματα της εταιρίας εμφανίστηκε η Caroline Gruosi-Scheufele, πρόεδρος της Chopard και συμπρόεδρος του event. Επέλεξε ένα μακρύ λευκόχρυσο κολιέ με διαμάντια (40.6 καράτια), ένα βραχιόλι με διαμάντια (53 καράτια), ένα 18 καρατίων μεγάλο δαχτυλίδι με διαμάντια (40.3 καράτια) και σκουλαρίκια 18 καρατίων με διαμάντια.

Η Uma Thurman φορούσε δυο βραχιόλια σε λευκόχρυσο και διαμάντια(96.6 καράτια) και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από λευκόχρυσο 18 καρατίων με δυο διαμάντια από σμαράγδια(18 καράτια). Ο Jude Law φόρεσε το κομψό ρολόι
L.U.C XPS watch της Chopard με 18 καρατίων λευκόχρυσο. Η Jane Fonda ένα δαχτυλίδι 18 καρατίων από λευκόχρυσο με ένα σμαράγδι 24 καρατίων, σκουλαρίκια 18 καρατίων και σμαράγδια (68 καρατίων) και διαμάντια.

Η Eva Herzigova, η Bar Refaeli, η Freida Pinto, η Naomi Campell, η Moran Atias, η Madalina Ghenea, η
Ludivine Sagnier, Garance Doré, η Anja Rubik και η Aimee Mullins ήταν άλλες σταρ που επέλεξαν την Chopard.