Το δικό τους μοναδικό Κρητικό στίγμα έδωσαν ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Χρυσή Βαρδινογιάννη στον γάμο τους, λόγω της καταγωγής της νύφης, που είναι από το Ρέθυμνο.

«Μας προσέγγισε ο ίδιος ο κύριος Βαρδινογιάννης, ο πατέρας της Χρυσής, με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο ένα απόγευμα και είπε “Θέλω να είστε στον γάμο, θα ήθελα να δώσουμε ένα κρητικό στοιχείο μέσα στον γάμο και λόγω της καταγωγής”. Εγώ εντυπωσιάστηκα βέβαια, γιατί δεν είναι εύκολο ο ίδιος ο κύριος Βαρδινογιάννη να παίρνει τηλέφωνο και να ζητάει ένα τόσο μεγάλο πράγμα για εμάς», είπε μέλος του χορευτικού λαογραφικού συλλόγου, «Απτεραίοι».

«Την ημέρα του γάμου με πήρε η ίδια η Χρυσή, η νύφη, ήθελε να με ρωτήσει αν ήταν όλα καλά, αν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Χορέψαμε σούστα και πεντοζάλη μετά από επιθυμία της ίδιας της νύφης», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, είπε ότι: «Οι καλεσμένοι μας παρακολουθούσαν από την αρχή της εισόδου, γιατί ήμασταν από την αρχή με τις παραδοσιακές στολές όλα τα μέλη του συλλόγου. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, όλοι σηκώθηκαν, χειροκρότησαν. Ειδικά στο πεντοζάλι η νύφη και ο γαμπρός ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Έδειξαν τον ενθουσιασμό τους με χειροκροτήματα και επιφωνήματα».

«Και οι δύο χοροί ήταν προς τιμήν τους, να τιμήσουμε την καταγωγή τους, τις αξίες και τις αρχές του τόπου και την παράδοσή μας», τόνισε.

Αναφορικά με το μενού στο τραπέζι, ανέφερε ότι: «Ξέρω ότι είχε ένα κρητικό μενού, το ξακουστό πιλάφι της Κρήτης, το τσιγαριαστό…».

Μιλώντας για τους γονείς του ζευγαριού είπε ότι, «οι γονείς σηκώθηκαν και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους, έδειχναν και μια μεγάλη χαρά που υπήρχε το παραδοσιακό στοιχείο στον γάμο».

Τέλος, όπως είπε άλλο μέλος του συλλόγου: «Μου έκανε εντύπωση το πόσο απλοί ήταν όλοι. Το κλίμα ήταν καθαρά οικογενειακό. Ο καπετάνιος αφού χορέψαμε, σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε και ήρθε σε έναν-έναν τους χορευτές να τους χαιρετίσει προσωπικά με χειραψία και να τους αγκαλιάσει».

«Αισθανθήκαμε οικογενειακά».