Με 19 τραγούδια που κατέκτησαν τα charts μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Mariah Carey κρατά με υπερηφάνεια τον τίτλο της ως μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Ωστόσο, η τραγουδίστρια πιστεύει ότι τα βραβεία Grammy θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα για να γιορτάσουν την επιτυχία της.

Σύμφωνα με το Bustle, στο επεισόδιο της 16ης Οκτωβρίου του podcast Las Culturistas, οι παρουσιαστές Matt Rogers και Bowen Yang συζήτησαν με την τραγουδίστρια για το ρεκόρ της στα Grammy. «Δεν έχεις αρκετά από αυτά, παρεμπιπτόντως», δήλωσε ο Rogers, με την Carey να ανταπαντά με την εξής ατάκα: »Με εξαπάτησαν. Παίζουν μαζί μου».

Η hitmaker του «All I Want for Christmas» έχει κερδίσει 34 υποψηφιότητες για Grammy κατά τη διάρκεια της καριέρας της, κερδίζοντας μόλις πέντε. Τα δύο πρώτα της Grammy ήρθαν το 1991 -ένα για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και ένα για την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία για το «Vision of Love» από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της.

Mariah Carey

Το 1996, έλαβε έξι υποψηφιότητες για Grammy για το άλμπουμ της Fantasy, αλλά έφυγε με άδεια χέρια. Η τραγουδίστρια ήταν, επίσης, υποψήφια την επόμενη χρονιά για το Butterfly του 1997, το οποίο η Carey αποκάλεσε το «καλύτερο άλμπουμ» της στο podcast Las Culturistas. «Έχει μηδενικές διακρίσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην έλλειψη επιτυχίας TOY στα Grammy.

Μόνο σχεδόν μια δεκαετία αργότερα η Carey κέρδισε άλλο ένα χρυσοποίκιλτο φωνόγραφο. Κατά τη διάρκεια της 48ης ετήσιας τελετής, κέρδισε τρία Grammy για τον δίσκο της «The Emancipation of Mimi» του 2006, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιστροφή στην καριέρα της.

Μετά την επιτυχία του 2006, η τραγουδίστρια του «We Belong Together» έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόνο τρεις ακόμη υποψηφιότητες για Grammy και κανένα τρόπαιο. Τιμήθηκε, ωστόσο, με το βραβείο Grammy Global Impact Award το 2024.

«Είναι αυτό ένα πραγματικό Grammy; Δεν έχω δει ένα εδώ και τόσο καιρό», αστειεύτηκε τότε, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Στο podcast Las Culturistas, οι οικοδεσπότες Rogers και Yang αναφέρθηκαν, επίσης, στα απομνημονεύματα της Carey του 2020, The Meaning of Mariah, μοιράζοντας την άποψή τους ότι η ηχητική έκδοση του βιβλίου θα έπρεπε να είναι υποψήφια στην κατηγορία spoken word των Grammy.