Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου αναφέρθηκαν στην πολιτική ορθότητα. Σε ερώτηση που δέχθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη», οι δύο ηθοποιοί εξέφρασαν τη γνώμη του για το συγκεκριμένο θέμα.

Πρώτη το λόγο πήρε η Ρένια Λουιζίδου, που δήλωσε πως πάντα πρόσεχε τι έλεγε στους άλλους ανθρώπους στο πλαίσιο της ευγένειας.

Συγκεκριμένα, η Ρένια Λουιζίδου είπε: «Υπάρχει θέμα με το political correct, ήταν αναμενόμενο, με την έννοια πως όταν κάτι πάει να αλλάξει προς μια κατεύθυνση, θα υπάρξει μια πρώτη περίοδος ανισορροπίας, θα πάει στο άλλο άκρο… Ελπίζω και εύχομαι και πιστεύω ότι θα ισορροπήσει αυτό το πράγμα και δεν θα κινείται σε τέτοιες ακρότητες ευθιξίας πάνω στα πράγματα. Δεν με ζορίζει προσωπικά, με την έννοια ότι είχα πάντα στο πλαίσιο της ευγένειας και της διακριτικότητας απέναντι στους ανθρώπους είχα ένα όριο αυτολογοκρισίας από μόνη μου. Δεν χρειάστηκε η εποχή να μου το επιβάλλει».

Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Παπαδόπουλος υποστήριξε πως όλο αυτό το βρίσκει υποκριτικό και αναφέρθηκε σε μια προσωπική του εμπειρία.

«Μέχρι να ισορροπήσουν εγώ θα είμαι έξαλλος. Το θεωρώ μια τεράστια υποκρισία. Η υποκρισία αυτή τη στιγμή χτυπάει κόκκινο. Ήμουν παρών σε συζήτηση που λέει η άλλη “δεν καταλαβαίνω, συναντάς κάποιον και λέει να σου συστήσω τη γυναίκα μου. Τη γυναίκα σου; Τι θα πει “σου”; Είμαι δικιά σου;”. Και λέω τώρα, ένα γιαούρτι άμα το είχα, θα στο έριχνα. Έχουν ξεφύγει. Ακούς πολλές βλακείες, δεν μπορούν να μιλήσουν άνθρωποι. Κι εγώ δεν σκοπεύω να το κάνω, μακάρι να βρω ένα έργο που να προκαλεί τόσο πολύ και θα το κάνω επί τούτου. Με κάνει έξαλλο αυτή η υποκρισία, δεν το μπορώ καθόλου».