Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της όταν ήταν 9 ετών, προχώρησε η Buku Abi (Joanne Kelly, το πραγματικό της όνομα), κόρη του φυλακισμένου σήμερα τραγουδιστή της R’n’B και της χιπ-χοπ R. Kelly

Στο νέο ντοκιμαντέρ, R. Kelly’s Karma: A Daughter’s Journey, που ανέβηκε από την The TVEI Streaming Network την Παρασκευή, η Buku Abi καταθέτει μία μαρτυρία της περιγράφεται ως «σπαρακτική» καθώς, όπως λέει «βλέπει τον πατέρα της ως τέρας, συνειδητοποιώντας τα βαθιά συναισθηματικά σημάδια που άφησαν οι πράξεις του, όχι μόνο στα θύματά του αλλά και σε εκείνη και την οικογένειά της. Αντιμετωπίζει γενναία το τραύμα και τον πόνο που έχει υποστεί και στέκεται αλληλέγγυα σε όσους αδικήθηκαν από την εγκληματική συμπεριφορά του πατέρα της».

Στο ντοκιμαντέρ, η Abi ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, ανέφερε το περιοδικό People.

«Ήταν τα πάντα για μένα», είπε σε ένα από τα επεισόδια. «Για πολύ καιρό, δεν ήθελα καν να πιστέψω ότι συνέβη. Δεν πίστευα ότι ακόμα κι αν ήταν κακός άνθρωπος θα μου έκανε κάτι. Φοβόμουν πολύ για να το αποκαλύψω. Φοβόμουν πολύ για να το πω στη μαμά μου».

Σε άλλο επεισόδιο, είπε: «Θυμάμαι ότι ξύπνησα και με άγγιξε. Δεν ήξερα τι να κάνω, έτσι απλά ξάπλωσα εκεί και προσποιήθηκα ότι κοιμόμουν».

Η Abi λέει ότι αυτή και η μητέρα της πήγαν στην αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα. «Δεν μπορούσαν να τον διώξουν ποινικά», είπε.

Η δικηγόρος του R. Kelly, Jennifer Bonjean, δημοσίευσε μια δήλωση η οποία αναφέρει: «Ο κ. Kelly αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς. Η πρώην σύζυγός του έκανε τον ίδιο ισχυρισμό πριν από χρόνια που διερευνήθηκε από το Τμήμα Παιδιών & Οικογενειακών Υπηρεσιών του Ιλινόις και κρίθηκε αβάσιμος».

Τα άλλα δύο παιδιά του R. Kelly μίλησαν επίσης στο ντοκιμαντέρ. Η Jaah Kelly και ο Robert Kelly Jr., μιλούν για «τις αρνητικές επιπτώσεις της υπόθεσης στις οικογένειές τους». Ο Robert Jr. καταδικάζει τον πατέρα του, αλλά θέλει οι θεατές να γνωρίζουν ότι η οικογένειά του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις του Kelly.

H Drea Kelly, πρώην σύζυγος του R. Kelly, τονίζει ότι το ντοκιμαντέρ «θα χρησιμεύσει ως φωνή για όσους φιμώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της, που έχουν ζήσει στη σκιά των τερατωδών εγκλημάτων του πατέρα τους».

Ο R. Kelly έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για παιδική πορνογραφία και σεξουαλικ΄’η κακοποίηση ανηλίκων το 2023. Αυτή η ποινή προστίθεται σε εκείνη των 30 ετών με την οποία καταδικάστηκε το 2022 για διακίνηση παράνομου σεξουαλικού υλικού και εκβιασμό.