Ενοχλημένη είναι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με ερώτηση που της έγινε από δημοσιογράφο σε κοσμικό event.

Η ηθοποιός θέλησε να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, το όποιο έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Όπως ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media, το ύφος της δημοσιογράφου ήταν απότομο η ερώτηση ανάρμοστη και είχε στόχο να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος ρώτησε την Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τον λόγο που ενώ τοποθετείται πάνω σε πολλά ζητήματα μέσα από τα social media της, όταν δέχεται σχετικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους δεν απαντά. Η ηθοποιός απάντησε φανερά ενοχλημένη: «Δεν έχω το δικαίωμα στα δικά μου social media να πω κάτι χωρίς να θέλω να κάνω διάλογο; Θεωρείς ως δημοσιογράφος ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω διάλογο με εσένα; Για ποιο λόγο; Θα τοποθετηθώ, θα πω την άποψή μου, θα είμαι πάντα υπέρ του δικαίου, αλλά το να κάνω συζήτηση παραπάνω που θα παιχτεί στην τηλεόραση είναι ένα άλλο θέμα, θα πρέπει να δώσω τη συγκατάθεσή μου γι’ αυτό, δεν είμαι πάντα διαθέσιμη γι’ αυτό».

Η εξήγηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για το περιστατικό

«Χθες πήγα σε ένα event και συνηθίζεται, όταν πηγαίνουμε σε τέτοια event να κάνουμε κάποιες δηλώσεις στις κάμερες, αν θέλουμε. Σημαντικό. Και ήταν μία κοπέλα δημοσιογράφος εκεί που δεν την είχα ξαναδεί, μικρή σε ηλικία -είναι σημαντικό κι αυτό- με ύφος. Πολύ ύφος… Λάθος… Με ρώτησε γιατί αφού εκφράζω την άποψή μου για κοινωνικά και πολιτικά θέματα στα προσωπικά σας social media, όταν σας ρωτούν οι δημοσιογράφοι δεν απαντάτε. Γιατί έτσι! Γιατί δεν θέλω! Γιατί δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος για να μιλήσουμε για τόσο σοβαρά ζητήματα. Γιατί μπορεί να πω κάτι και να φάω μήνυση. Έχει συμβεί. Γιατί δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντάω στις ερωτήσεις κάποιου που δεν ξέρω. Γιατί έτσι! Είναι τόσο απλή η απάντηση» σημείωσε αρχικά.

«Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι έχουμε κάπως ξεφύγει. Δεν είναι υποχρεωμένος ένας άνθρωπος να απαντάει σε κάτι αν δεν θέλει, ειδικά όταν τον ρωτούν με τόσο άκομψο τρόπο. Κι αυτό της είπα μετά, όταν έκλεισε η κάμερα. Της είπα «νομίζεις ότι με γνωρίζεις, εμένα ή κάποιον άλλον άνθρωπο επειδή μας έχεις δει στην τηλεόραση με την ιδιότητά μας και θεωρείς ότι μπορείς να με ρωτήσεις κάτι τέτοιο; Γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση;». Ποτέ δεν θα καταλάβω τους ανθρώπους που θέλουν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση ή να θέλει να σου κάνει ένα σχόλιο που θα σε κάνει να νιώσεις άβολα. Μην το κάνετε αυτό, είναι τοξικό»