Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παραχώρησε δηλώσεις λίγο πριν ανέβει στη σκηνή των «Music Events Live» της 88ης ΔΕΘ και μίλησε μεταξύ άλλων για την καταστροφική φωτιά στον Βαρνάβα που έκαψε ολοσχερώς το σπίτι της.

«Γενικώς, αυτή την περίοδο με όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν, η αλήθεια είναι πως ταράζεσαι, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τόσοι άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο γιατί κάτι τους συμβαίνει, είτε πνίγονται είτε καίγονται. Είναι τραγικό. Σε σχέση με το σπίτι δεν άλλαξε κάτι. Ήταν κάτι δικό μου, υπήρχαν οι αναμνήσεις και η ζωή μας, αλλά η αλήθεια είναι πως ούτως ή άλλως είναι κάτι που με επηρέαζε και θα συνεχίσει να με επηρεάζει. Είναι κάτι το οποίο σου έρχεται κατραπακιά. Λες δεν μπορεί, δεν υπάρχει», είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Δείτε το απόσπασμα από το 2.40 και μετά.

Το σπίτι της Ελεονώρας και του Γιάννη Ζουγανέλη στον Βαρνάβα, το οποίο βρισκόταν μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα 11 στρεμμάτων, έγινε στάχτη μετά το πέρασμα της φονικής πύρινης λαίλαπας. Το εν λόγω σπίτι χρησιμοποιούταν από την οικογένεια Ζουγανέλη ως εξοχικό, ωστόσο πλέον, το μόνο που έμεινε όρθιο μετά το πέρασμα της φωτιάς, ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είχε ανεγείρει στη μνήμη του πατέρα του ο Γιάννης Ζουγανέλης, και το οποίο βρίσκεται σε μία άκρη του κτήματος.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε μιλήσει σοκαρισμένος για την καταστροφή της περιουσίας του, αναφέροντας μάλιστα πως σε εκείνο το σπίτι περνούσε χρόνο με την κόρη του, χαρακτηρίζοντάς το ως το «ησυχαστήριό» τους.