O Aλέξανδρος Τζόρβας αποφάσισε στα 33 του χρόνια να κρεμάσει τα γάντια του τερματοφύλακα, για εκείνα του αγρότη. Δημιούργησε από το μηδέν το «Κτήμα Τζόρβα», το οποίο περιλαμβάνει ελαιόδεντρα, ελιά Καλαμών και οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού. Πλέον θα τον βλέπουμε σε ρόλο επιστάτη στη «Φάρμα», που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00, με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Με την πολύτιμη εμπειρία του στα χωράφια, ο Αλέξανδρος Τζόρβας είναι η ιδανική επιλογή για αυτόν τον τηλεοπτικό ρόλο καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες λόγω της θέσης του ως τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος υπό τον προπονητή Ότο Ρεχάγκελ. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που μεγάλωσε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και διέπρεψε σε Ελλάδα και εξωτερικό, νιώθει πλέον 100% αγρότης και ασχολείται με το δικό του κτήμα που έχει στη Λακωνία, έκτασης 200 στρεμμάτων, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Με τις σημαντικές γνώσεις που του έχει δώσει η καθημερινή ενασχόλησή του με τη φύση, ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα καθοδηγήσει τους παίκτες της «Φάρμας» στις καθημερινές τους δραστηριότητες, παρέχοντας απαραίτητες πρακτικές συμβουλές, ενώ θα αναλάβει την οργάνωση και ανάθεση αποστολών, που θα τους εξασφαλίσουν πολύτιμες πρώτες ύλες και ξεχωριστά έπαθλα.

Η απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2014-2015 και ξεκίνησε έναν χρόνο μετά να ασχολείται με τη γη, το 2016. Έπειτα από μία σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα σε Ελλάδα και Ιταλία, ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, αποφάσισε στα 33 του να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Άφησε πίσω του την καριέρα στα γήπεδα, για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και την αγροτική ζωή.

Το 2016 άρχισε να δημιουργεί, κυριολεκτικά από το μηδέν, το «Κτήμα Τζόρβα» και σήμερα, 8 χρόνια μετά, έχει 200 στρέμματα γης με ελαιόδεντρα και ελιά Καλαμών, καθώς και οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού για την παραγωγή οίνου. Παράλληλα με τις καλλιέργειες, τα τελευταία δύο χρόνια έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τα προϊόντα του κτήματος, όπως το ελαιόλαδο και την ελιά Καλαμών.

Όσα χρήματα έβγαλε από το ποδόσφαιρο, χρειάστηκε να τα επενδύσει στις ελιές και τα αμπέλια, παρόλο που οι γονείς του δεν ήταν αγρότες. «Σταμάτησα στα 33 μου με πλήρη συνείδηση. Αποφάσισα να σταματήσω γιατί “μπούκωσα” και, το σημαντικότερο, είχα και δύο μικρά παιδιά και έπρεπε να αφοσιωθώ σε αυτά. Έπρεπε να ζήσω την παιδική τους ηλικία. Εγώ πρώτα είμαι αγρότης και μετά επιχειρώ. Το “ποδοσφαιριστής” έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Όσο για την κομβική στιγμή που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Αλέξανδρος Τζόρβας έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ηappy Day»: «Τελευταία μου διαδρομή ήταν στην Ινδία. Γυρνώντας ο γιος μου, ο Μάξιμος, που ήταν τότε 2,5 χρόνων, μου άρπαξε το πόδι και με κρατούσε τρεις ώρες. Εκεί πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Η γνωριμία του με τη σύζυγό του, Χρυσαυγή Ατσιδάκου

Στις 17 Ιουλίου του 2011 ο Αλέξανδρος Τζόρβας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λαμπαδιάρη στο Θησείο. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μάξιμο και την Ίριδα.

«Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί από την ηλικία των 22 ετών. Από όταν γνωριστήκαμε, ταίριαξαν οι χημείες μας πάρα πολύ, ήμουν 100% σίγουρος ότι θα πορευτούμε μαζί στη ζωή. Όταν γνωριστήκαμε, η Χρυσαυγή έκανε δημοσιογραφία σε ένα κανάλι του Παναθηναϊκού, έτυχε να κάνουμε μαζί μία συνέντευξη και το ένα έφερε το άλλο. Θαυμάζω υπερβολικά πολλά πράγματα σε εκείνη. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι είναι μία εξαιρετική μητέρα, είναι πολύ δραστήρια, έχει το συμβολαιογραφείο της, έχει μορφωθεί πάρα πολύ στη ζωή της, και είναι ο ορισμός της σύγχρονης νέας μητέρας», έχει δηλώσει ο Αλέξανδρος Τζόρβας σε συνέντευξή του με την Όλγα Λαφαζάνη.

Δείτε το βίντεο στο σημείο 3.59

Η καριέρα του στα γήπεδα

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής πέρασε όλη τη ζωή του στα γήπεδα, ξεκινώντας να παίζει ποδόσφαιρο από τα 6 του χρόνια. Στα 9 του εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπου πέρασε όλη την παιδική του ηλικία, και στη συνέχεια το 2001 πήρε μεταγραφή στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, με την οποία κατέκτησε σημαντικούς τίτλους.

Το καλοκαίρι του 2007 συνέχισε με τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ. Το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και την επόμενη τριετία καθιερώθηκε ως βασικός.

Έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως στην Ιταλία σε Παλέρμο και Τζένοα, και έκλεισε την καριέρα του στην Ινδία, σε μια φανταστική εμπειρία ζωής. Τέλος, συμμετείχε στην αποστολή της Ελλάδας στο Euro 2008, στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε βασικός και στους τρεις αγώνες, καθώς και στο Euro 2012.