«Αγαπώ τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχθώ πως όλοι πρέπει να γίνουμε το ίδιο», δηλώνει ξεκάθαρα ο Πέτρος Ξεκούκης.

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο, ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε τις σκέψεις του για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια και δεν δίστασε να μιλήσει για την πιθανή αντίδραση που προκαλεί η άποψή του.

«Το κράτος πέρασε έναν νόμο που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται και να αποκτούν παιδιά. Παρατηρούμε ότι η παραδοσιακή οικογένεια χάνει τη θέση της και δημιουργούνται νέες μορφές οικογένειας. Τι σκέφτεσαι γι’ αυτό;» ρωτήθηκε.

«Διαφωνώ απόλυτα», απάντησε ο ηθοποιός. «Το γεγονός ότι ένας νόμος ψηφίζεται, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός. Η φύση έχει τους δικούς της κανόνες. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος, ως λογικό ον, δεν πρέπει να αντιστρέφει αυτά που συμβαίνουν στη φύση. Δεν βλέπουμε ζώα, όπως λιοντάρια ή σκύλους, να έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αυτό λέει η φύση, και ο Θεός δημιούργησε τα πάντα στη Γη. Δεν θα μιλήσω για θεολογικά θέματα, αλλά υπάρχει το φυσιολογικό και το αφύσικο. Πώς θα υπάρξει οικογένεια χωρίς αρσενικό και θηλυκό; Αν βάλεις δύο άντρες σε ένα έρημο νησί, δεν θα παραχθεί τίποτα. Αν βάλεις έναν άντρα και μια γυναίκα, θα υπάρξει αναπαραγωγή. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος, όπως ο Θεός είπε ‘αυξάνεσθε και πληθύνεσθε’».

Όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει την αντίδραση όσων αναρωτιούνται πώς ένας άνθρωπος της τέχνης μπορεί να έχει τέτοιες απόψεις, ο Πέτρος Ξεκούκης απάντησε: «Δεν περιθωριοποιώ κανέναν, ούτε τους μειώνω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως επιθυμεί, αλλά δεν θεωρώ σωστό να το νομοθετούμε και να το θεωρούμε φυσιολογικό. Έχω αγαπημένους φίλους ομοφυλόφιλους, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή. Τους αγαπώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθώ ότι όλοι πρέπει να ζούμε με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί έχουν επιλέξει τον δικό τους δρόμο και το σέβομαι. Όπως και εγώ έχω επιλέξει τον δικό μου και πιστεύω ότι κάνω το σωστό».