Η δισέγγονη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Αλέξα, δίχασε τους χρήστες του διαδικτύου με μια ανάρτηση που έκανε, αναφερόμενη στο πολιτικό έργο του προπάππου της, τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας madame.lefigaro.fr, η Αλέξα δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στο TikTok. Στην πρώτη φαίνεται εκείνη μικρή να κρατάει το χέρι του Γκορμπατσόφ, ενώ στη δεύτερη διακρίνεται μόνο εκείνος.

«Βαθμολογώντας τα πράγματα που έκανε ο προπάππους μου», έγραψε στη λεζάντα της πρώτης φωτογραφίας, προσθέτοντας στη δεύτερη εικόνα: «10 στα 10 στον προπάππου μου που βοήθησε να γκρεμιστεί το Τείχος του Βερολίνου, να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος και να διαλυθεί η ΕΣΣΔ».

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε:

Η ανάρτηση συγκέντρωσε χιλιάδες αντιδράσεις με ορισμένους χρήστες να επαινούν τον προπάππου της, με σχόλια όπως έσωσε τον κόσμο και τον ευχαριστούμε. Χάρη σε αυτόν ζούμε σε ένα καλύτερο κράτος.

Ωστόσο, ορισμένοι επέκριναν το έργο του, αναφέροντας ότι «εξαιτίας του οι χώρες του Ανατολικού μπλογκ είναι σε πόλεμο μεταξύ τους» και «διέλυσε την ΕΣΣΔ για χάρη των Αμερικανών. Τι θετικό άφησε πίσω;».