Η Κλέλια Ρενέση μίλησε για την προσπάθεια της να μάθει στην κόρη της να αγαπά τη φύση και να είναι ανεπηρέαστη από τα social media.

Η γνωστή ηθοποιός μέσω συνέντευξής της στην εκπομπή «Summer’s Cool» αναφέρθηκε για την επιλογή της να παραθερίζει με την κόρη της κάθε καλοκαίρι στη Γαύδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ό,τι μπορώ για τον εαυτό μου το κάνω, ό,τι μπορώ για τους γύρο μου το κάνω, ό,τι μπορώ σαν πολίτης το κάνω, κοιμάμαι ήσυχη. Προσέχω ποιους κάνω μάγκες, πού δίνω τα χρήματά μου, πώς μεγαλώνω το παιδί μου», είπε στην αρχή η γνωστή ηθοποιός.

«Βλέπω ότι το παιδί, από τώρα, με τις οθόνες είναι σε φάση “βαμπίρ”. Θα προσπαθήσω σθεναρά να της μεταδώσω ό,τι μπορώ να μεταδώσω. Θεός δεν είμαι, τα πράγματα θα είναι στα χέρια της από ένα σημείο και πέρα.

Ελπίζω, ευελπιστώ και θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο της δίχνω τη ζωή, να της έχει μάθει 5 πράγματα. Πηγαίνοντας στην Γαύδο δύο μήνες το καλοκαίρι, χωρίς όχι μόνο τηλεόραση και ίντερνετ, χωρίς τεχνητό φως και ρεύμα, το παιδί σβήνει λίγο όλο αυτό του ηλεκτρισμού, το τεχνητό της κοινωνίας και μπαίνει μέσα στη φύση.

Κατά εκεί το πάω, το οδηγώ να αγαπήσει τη φύση, να γίνει ένα με αυτή, ώστε τουλάχιστον και να “καεί” κάποια στιγμή με αυτό το πράγμα, να μπορεί να επιστρέψει να γιατρευτεί.

Ένας γονιός από κάποια στιγμή είναι και ανήμπορος, γιατί είναι τόσες πόρτες απλωμένες μπροστά στο παιδί. Τι θα του πω στα 15-16, μην πάρεις κινητό;

Το μόνο που μπορώ να τη μάθω είναι να είναι απενοχοποιημένη στα συναισθήματά της, να εκφράζεται. Προσπαθώ να τη διδάξω τους δρόμους που αργότερα αύριο θα χρειαστεί να πάρει για να βρει τον εαυτό της, όταν χαθεί. Γιατί τα social είναι ένα πανηγύρι.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει να μου βάζουν κανόνες, ούτε υπακούω σε κανόνες, ούτε να είμαι σε περιβάλλον το οποίο έχει κανόνες. Δεν μου αρέσει. Παρόλα αυτά δεν γίνεται, το μεγάλωμα του παιδιού θέλει κανόνες και όρια για το ίδιο πάνω από όλα, γιατί χωρίς αυτά χαώνεται»