Σε κάποιους ο χαρακτήρας της Λίλι Κόλινς, στο Emily in Paris, που υποδύεται την Έμιλι Κούπερ μπορεί να μην είναι και τόσο αρεστός -όπως κατέστησαν σαφές, άλλωστε, οι θεατές μετά την παρουσίαση της ρομαντικής κωμωδίας- δράματος του Netflix τον Οκτώβριο του 2020.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Κόλινς έκανε ό,τι μπορούσε για να υπερασπιστεί την Έμιλι και να τονίσει τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά της. Παρόλα αυτά, όταν παρατήρησε μια συγκεκριμένη ομοιότητα ανάμεσα στον εαυτό της και την Έμιλι, η ηθοποιός έκανε μια συνειδητή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί.

Σύμφωνα με το Bustle, η Κόλινς λίγο πριν την πρεμιέρα της 4ης σεζόν της δημοφιλούς σειράς μίλησε στο InStyle για το πώς υποδύεται τη φωτεινή και δραστήρια Έμιλι Κούπερ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Κόλινς αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν της σειράς, είπε στον νυν σύζυγό της, Charlie McDowell, ότι μοιράζεται τα τελειομανή χαρακτηριστικά της Έμιλι Κούπερ και ήθελε να αλλάξει αυτό το κομμάτι του εαυτού της στην πραγματική ζωή.

«Αυτή η ιδέα της τελειότητας, η ανάγκη να αισθάνεσαι πάντα έτοιμος να ξεκινήσεις, να αισθάνεσαι πάντα ο τέλειος εαυτός σου. Δεν θέλω να ζήσω έτσι τη ζωή μου, ειδικά στα 35 μου», είπε η Κόλινς, πριν πειράξει ότι η “βρώμικη” τέταρτη σεζόν της σειράς είναι μια σεζόν “ευάλωτης” και “συναισθηματικής κατάρρευσης”».

Η σχέση της Λίλι Κόλινς με τη μόδα

Η ηθοποιός αποκάλυψε, επίσης, πώς το να υποδύεται την Έμιλι Κούπερ μεταμόρφωσε την αίσθηση του στυλ της. Στη συνέντευξη, η Κόλινς εξήγησε ότι ο πρώην φίλος της ήταν επικριτικός με τις επιλογές της στη μόδα, γεγονός που οδήγησε σε μια «βαρετή περίοδο» κατά την οποία απέφευγε τα πολύχρωμα ή αποκαλυπτικά ρούχα.

«Σκέφτηκα για λίγο ότι αν κάνεις τον εαυτό σου σωματικά, με όγκο, να φαίνεται μεγαλύτερος, τότε καταλαμβάνεις πολύ χώρο», δήλωσε στο InStyle, προσθέτοντας ότι η Emily in Paris βοήθησε να αναζωπυρωθεί η αγάπη της για τη μόδα.

«Η Έμιλι, με έναν υπέροχο τρόπο, καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο», συνέχισε. «Αναμειγνύοντας μοτίβα και prints, υφές, στυλ με έναν τρόπο που μου ήταν ξένος, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν χρειάζεται να φοβάμαι πια το χρώμα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κόλινς αναφέρεται στον πρώην φίλο της και στην επιθυμία της για τελειότητα. Στα απομνημονεύματά της του 2017, «Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me», μίλησε με ειλικρίνεια για την ανάγκη της να είναι «τέλεια γι’ αυτόν».

«Ήμουν ο ορισμός της συν-εξάρτησης. Και το χειρότερο απ’ όλα: φοβήθηκα τόσο πολύ ότι αν τον άφηνα, δεν θα είχα τίποτα. Δεν θα ήμουν τίποτα».