Περιτυλιγμένο από εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια σκηνικού Φαρ Ουέστ, το Folly Mojave είναι το απόλυτο ησυχαστήριο της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ηotels Above Par στην έρημο Mojave του Εθνικού Πάρκου Joshua Tree στη νοτιοανατολική Καλιφόρνια.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εντελώς απομονωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο όμως προσφέρει όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια ενός 5άστερου resort. Oι σουίτες του σχεδόν αναδύονται από το βραχώδες έδαφος ώστε να μην προσβάλλουν το τραχύ φυσικό τοπίο, ακολουθώντας καθαρές γραμμές ενώ για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά της ερήμου στους ίδιους χρωματικούς τόνους.

Η αρχιτεκτονική και οι εσωτερικοί χώροι λειτουργούν ως ένα άνετο καταφύγιο, επιτρέποντας μια καθηλωτική εμπειρία στην ερημική ύπαιθρο.

Το ξενοδοχείο που είναι χτισμένο μέσα σε μία έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοτεχνήθηκε από τον αρχιτέκτονα Malek Alqadi με έδρα το Λος Άντζελες.

Το project υπόσχεται σε όσους το επιλέξουν, την απόλυτη εμπειρία απομόνωσης και -όπως αρέσκονται οι άνθρωποί του να δηλώνουν- απευθύνεται σε αυτούς που «απεχθάνονται τους ανθρώπους».

Αρκεί βεβαίως να διαθέτουν ένα αρκετά φουσκωμένο πορτοφόλι που να μπορεί να ανταποκριθεί στο ημερήσιο κόστος διαμονής που ανέρχεται σε 1.120 δολάρια τη βραδιά.