Ο Πολ Μπαρέσι, ντετέκτιβ της Άμπερ Χερντ, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε την υποστήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του Τζόνι Ντεπ, παρά τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού.

Στο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Johnny Depp’s Accidental Fixer», ο 74χρονος γράφει ότι προσελήφθη από την Χερντ, προκειμένου να βρει στοιχεία τα οποία θα αποδείκνυαν τον βίαιο χαρακτήρα του ηθοποιού.

Όπως αναφέρει, πήρε 100 συνεντεύξεις πριν από το δικαστήριο, για συκοφαντική δυσφήμηση του Ντεπ εναντίον της Χερντ, από τις οποίες διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία στήριζε τον σταρ του Χόλιγουντ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον του Τζόνι Ντεπ τον χαρακτήρισαν ως «τζέντλεμαν» που «λατρεύει τις γυναίκες».

Ο ηθοποιός τελικά έχασε τη δίκη στο Λονδίνο, όμως κέρδισε αυτή στη Βιρτζίνια με το δικαστήριο να του επιδικάζει 15 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, ο Μπαρέσι δήλωσε ότι πήρε εντολή προκειμένου να βρει στοιχεία για την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη η Χερντ από τον ηθοποιό. Ωστόσο, από τις μαρτυρίες που συνέλεξε προέκυψε μια θετική εικόνα για τον Τζόνι Ντεπ.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Ο Τζόνι είναι ένας γλυκός άνθρωπος. Δεν τον έχω δει ποτέ να είναι βίαιος στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο. Είναι ο τύπος που θα σέρνεται κάτω από έναν αγωγό αποχέτευσης για να σώσει ένα γατάκι από πνιγμό», ανέφερε η δημοσιογράφος Σέβεν ΜακΝτόναλντ στην κατάθεσή της, ενώ ο tattoo artist, Τζόναθαν Σο, στάθηκε στο πλευρό του Ντεπ λέγοντας ότι «ο Τζόνι είναι εξαιρετικά ελεγχόμενος και υπεράνθρωπος. Το μόνο πράγμα, για το οποίο θα ήμουν πρόθυμος να βοηθήσω αυτή τη χρυσοθήρα, είναι να γεμίσει το όπλο που ήθελε να χρησιμοποιήσει για να ανατινάξει τα μυαλά της».