Ο Ντάνιελ Νούρκα έκανε την απόλυτη ανατροπή χθες το βράδυ και είναι ο μεγάλος νικητής του «Survivor 2024» πέρα από κάθε προγνωστικό, σε έναν συναρπαστικό τελικό. 

Αν και είχε χαρακτηριστεί το αουτσάιντερ του μεγάλου τελικού, τελικά ο Ντάνιελ Νούρκα διέψευσε τις προβλέψεις και με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει και να κερδίσει τα 100.000 ευρώ.

«Οι γονείς μου είναι οι πραγματικοί Survivors, εγώ απλά πετούσα κρίκους», δήλωσε συγκινημένος αμέσως μετά τη νίκη του. O Ντάνιελ Νούρκα μπορεί να μπήκε στο «Survivor» έναν μήνα μετά την έναρξή του, αλλά έδειξε από την αρχή πως μπορεί να είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, αφού είχε μια σταθερά καλή πορεία. Ο ίδιος ξεκίνησε να δείχνει τη δύναμή του, περίπου έναν μήνα πριν από το τέλος του παιχνιδιού, όταν ο Φάνης Μπολέτσης είχε τραυματιστεί.

Ποιος είναι ο Ντάνιελ Νούρκα

Ο 27χρονος ηθοποιός, με καταγωγή από την Αλβανία, ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 5 ετών και μεγάλωσε στο Κιάτο. Μετακόμισε στην Αθήνα όταν αποφάσισε να σπουδάσει τεχνικός στις τηλεπικοινωνίες. Είχε όμως μία έφεση από μικρός στην υποκριτική και έτσι τόλμησε παράλληλα με την ενασχόλησή του με το μόντελινγκ να κάνει το ντεμπούτο του αρχικά στο θέατρο και στη συνέχεια στη σειρά του Mega «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ως ο σύντροφος της Τζένης Καζάκου και γαμπρός της Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.

Συμπέθεροι από τα Τίρανα

Την περσινή σεζόν τον είδαμε στην παράσταση «Άντρες με τα όλα τους» και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στη σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι». «Ως ηθοποιός έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις για λίγο μια διαφορετική ζωή. Σε μία ζωή πολλές διαφορετικές ζωές. Είναι μαγικό να καταφέρεις να μπεις στον ρόλο και να γίνεις κάποιος άλλος, έστω κι αν αυτό είναι για μία δύο ώρες. Να ταξιδεύεις μέσα στις ζωές των άλλων σε έναν κόσμο που πλάθει κάποιος άλλος», έχει πει ο Ντάνιελ Νούρκα στο «Down Town».

Το μόντελιγνκ μπήκε αναπάντεχα στη ζωή του, όταν μία φίλη του τον πρότεινε σε ένα πρακτορείο μοντέλων και εκεί ξεκίνησε το ταξίδι στον χώρο της μόδας. Επίσης, εργαζόταν σε μεζεδοπωλείο στην Κυψέλη, όπου γνώρισε τον μετέπειτα συνάδελφό του, Πάνο Σταθακόπουλο, ο οποίος έπαιζε στη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» και μάλιστα του έκανε μαθήματα υποκριτικής.

H καταγωγή και ο ρατσισμός

Σε συνέντευξή του στο MEGA ο Ντάνιελ Νούρκα είχε μιλήσει για την αλβανική καταγωγή του και τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Η καταγωγή μου είναι από την Αλβανία, έχω γεννηθεί εκεί και πέντε χρονών ήρθα στην Ελλάδα. Ρατσισμός υπάρχει. Το να είσαι ρατσιστής με κάτι που κατά τύχη δεν είσαι, είναι ακραία μορφή ρατσισμού. Δεν έχω κρύψει ποτέ την καταγωγή μου. Στο σχολείο πολλές φορές ένιωθα ότι είμαι διαφορετικός από τους άλλους, επειδή είμαι από την Αλβανία, αλλά δεν έχω υποστεί bullying».

Είχε, επίσης, πρωταγωνιστήσει στο βίντεο κλιπ του Διονύση Σχοινά «Αλλάζω».