Ο θρύλος του Χόλιγουντ, ο 69χρονος σήμερα Κέβιν Κόστνερ, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν συζητήσει να πρωταγωνιστήσει στο sequel της επιτυχημένης ταινίας «Σωματοφύλακας», ενώ το σενάριο για τη Νταϊάνα είχε ήδη γραφτεί πριν από τον πρόωρο θάνατό της το 1997.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο Κόστνερ μίλησε με ειλικρίνεια στο «The Howard Stern Show» για τη πλοκή, όπου αποκάλυψε ότι ο «Φρανκ Φάρμερ» ο σωματοφύλακας της Γουίτνεϊ Χιούστον στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Ρέιτσελ Μάρον και τον οποίο υποδυόταν ο Κέβιν Κόστνερ αυτή τη φορά θα προστάτευε ένα πολύτιμο άλογο κούρσας στο Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας σε μια απροσδόκητη συνάντηση με τον χαρακτήρα της Νταϊάνα.

«Είναι σε ένα αεροπλάνο, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι μπροστά, όλοι πρέπει να κατέβουν από το αεροπλάνο», περιέγραψε λεπτομερώς ο Κόστνερ. «Η Νταϊάνα κατεβαίνει πρώτη από το αεροπλάνο, πηγαίνει στο Χονγκ Κονγκ, γιατί θα πάει κι αυτή σε αυτή την ιπποδρομία.

Αυτή η ενδιαφέρουσα ιδέα για το έργο προέκυψε αφού ο Κόστνερ και η Νταϊάνα είχαν γνωριστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέσω της Σάρα Φέργκιουσον, της Δούκισσας της Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, ο Κέβιν Κόστνερ προσέγγισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα για τον ρόλο στο Bodyguard 2.

«Είπα, “Θα κάνω το Bodyguard 2 και νομίζω ότι μπορώ να το χτίσω γύρω από εσάς. Θα σας ενδιέφερε;”» θυμήθηκε ο Κόστνερ.

«Εκείνη είπε, “Ναι … Η ζωή μου πρόκειται να αλλάξει”. Νόμιζα ότι κατάλαβα τι έλεγε: “Θα ήθελα να “ανοίξω” τη ζωή μου… Νομίζω ότι θα ήθελα να το κάνω αυτό”».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η πριγκίπισσα πρότεινε ακόμη και μια ρομαντική σκηνή μεταξύ τους, σύμφωνα με τον ηθοποιό – κάτι που δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του είπε πει ότι εκείνος άρεσε πολύ στη μητέρα του.

«Τη δεύτερη φορά που μιλήσαμε με ρώτησε: “Θα υπάρξει σκηνή φιλιού; Της είπα: “Θέλεις να υπάρξει;” Είπε: “Ναι”, και είπα, “Τότε θα το κάνουμε”», μοιράστηκε ο Κόστνερ.

Το 2012, ο Κόστνερ είχε μιλήσει πρώτη φορά για το πρότζεκτ, εξηγώντας ότι η πλοκή θα είχε να κάνει με έναν σωματοφύλακα που θα έπρεπε να προστατεύει τη Νταϊάνα από παπαράτσι. Είπε ότι ένα πρώτο πλάνο για το σενάριο έφτασε στο γραφείο του την ημέρα που η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997.

Μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα, το πρότζεκτ μπήκε στον «πάγο», καθώς ο Κόστνερ θεώρησε ότι δεν ήταν εφικτό να συνεχιστεί, συγκρίνοντας τον ρόλο της Νταϊάνα στην ταινία με εκείνον της πρώην συμπρωταγωνίστριάς του Γουίτνεϊ Χιούστον.

«Δεν θα μπορούσα να αντικαταστήσω την πριγκίπισσα Νταιάνα», παραδέχτηκε. «Όπως δεν θα υπήρχε Bodyguard χωρίς την Whitney, δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα με καμία άλλη».