Ξέσπασε έντονα κατά του Αλέξη Κούγια ο Γιώργος Λιάγκιας με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του ποινικολόγου κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και επειδή ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων είχε αποκαλέσει τον παρουσιαστή «σίχαμα» και είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του καναλιού να τον απολύσει.

«Με αποκάλεσε σίχαμα και προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του καναλιού, τον κύριο Κυριακού, να με απολύσει. Τότε δεν είδα κανένα εισαγγελέα να παρεμβαίνει. Αυτό δεν ήταν ομοφοβική αναφορά; Δυστυχώς δεν με έδιωξε, μου ανανέωσε το συμβόλαιο», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Δεν μπορεί ο ομιλών επειδή έκανε τρεις συνεντεύξεις με τον Κασσελάκη να αποκαλείται σίχαμα. Τότε δεν αναφέρθηκα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβγαλε ανακοίνωση και με αποκάλεσε σίχαμα, γιατί τολμώ να πάρω συνεντεύξεις και να προβάλλω ομοφυλόφιλους και προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του καναλιού, τον κύριο Κυριακού, να με απολύσει πάραυτα. Τότε δεν είδα κανένα εισαγγελέα να παρεμβαίνει, όταν ένας λειτουργός της δικαιοσύνης βγήκε δημόσια και αποκάλεσε σίχαμα έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στη συνέχεια: «Πρέπει να καταλάβει ο κ. Κούγιας, τον οποίο σε επιστημονικό επίπεδο τον εκτιμώ, σε προσωπικό επίπεδο καθόλου, ότι η κοινωνία, είτε θέλει είτε όχι, θα πάει μπροστά. Στα παιδιά μας θα παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία από την κοινωνία του κ. Κούγια, με μεγαλύτερη ισότητα, να βλέπουμε έναν άνθρωπο που στα δικά μας μάτια είναι διαφορετικός και να μην τον χλευάζουμε. Και επειδή είμαστε πολλοί περισσότεροι οι λογικοί άνθρωποι, η κοινωνία μας κύριε Κούγια για να κοιμάστε ανήσυχος τα βράδια θα γίνει καλύτερη και σωστή. Που θα μας πείτε και σιχάματα, εσείς. Θα μας κάνετε μαθήματα εσείς! Που δύο μήνες δεν τα λέω και τα κρατάω μέσα μου. Θα κάνετε σε εμένα μαθήματα ηθικής. Εσείς σε εμένα!».